Elevi, despre o nouă materie: „De ce nu ne bagă o materie care să ne înveţe cum să recunoaştem un politician cinstit?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi au postat în ultimele zile comentarii referitoare la o nouă materie care ar putea fi introdusă în programa şcolară: „Educaţie şi cultură media“. Deocamdată totul e la nivelul de proiect de lege, depus de deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. Unii tineri consideră că iniţiativa nu va avea un efect pozitiv, iar alţii întrebă de ce nu se dă o lege prin care cei care dezinformează să fie pedepsiţi.

Vestea că ar putea avea o nouă materie a stârnit reacţii contradictorii în rândul elevilor pe reţelele de socializare. "Nu cred că asta e soluţia, vor să învăţăm să ne protejăm de fenomenul fake news. De ce nu ne bagă o materie să ne înveţe să ne ferim de hoţi, alta să ne înveţe cum recunoaştem un politician cinstit? Nu ar fi mai bine să dea o lege prin care cei care dezinformează să fie pedepsiţi drastic. Doar atunci cred că s-ar schimba ceva", a scris Ionuţ Matache pe contul de Facebook.

"Sunt elev în clasa a 8-a şi nu mi-e teamă de fake news! Am început să învăţ să ma feresc. Nu e greu! Important este să înţelegi ce se întâmplă în jurul tău. Am început prin nu a mai deschide link-urile cu titluri pompoase, gen: A murit. Cântăreaţa x nu-şi revine. Şi-n text nu regăseşti decât că femeia, când era mică, a visat că i-a murit pisica... Dureros este că ne iau de proşti", a comentat Valentin Paraschiv din Craiova.

"Cred că noi, copiii, ştim mai bine să ne ferim de fake news decât părinţii noştri. Nu toţi, normal, dar majoritatea dintre noi da. Şi asta pentru că la jocuri întâlnim tot felul de păcăleli şi ne informăm reciproc imediat. La adulţi nu e aşa", este de părere Luca Matei din Băileşti.

"Să presupunem că vor băga această disciplină nouă. Cine ne va preda? Oare profesorii de română nu cad capcană dezinformărilor? Eu vreau ca profesorul meu de română să mă înveţe să pot lua examenul, nu să-mi vorbească despre fake news ", a scris şi Sabina Cristina.

"E imposibil de pus în practică o astfel de iniţiativă. M-am săturat, toţi vor să ne bage doar materii noi. Măi, oamenilor, vreţi să ne înnebuniţi? Ne explodează creierii de atâtea informaţii! În curând vom fi elevii fake news! Luaţi măsuri cu cei care scriu bazaconii, cu cei care apar la televizor şi spun minciuni şi apoi daţi-ne lecţii", a postat Marian Eduard din Giurgiu.

Potrivit unei propuneri în Parlament, elevii din clasele a VI-a şi a IX-a ar putea avea, săptămânal, o nouă disciplină obligatorie – Educaţie şi cultură media. Cursul ar urma să dezvolte abilităţi de a identifica ştirile false şi ar putea fi predat de profesorii de Limba Română, Istorie, Cultură Civică sau Filosofie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite