Dragoş Tiugan a fost pus în liberate de Tribunalul Dolj

Fiul medicului neurolog şi fratele magistratului din Dolj a cerut ieri instanţei să fie eliberat sub control judiciar. Dragoş Tiugan a fost arestat pe data de 9 iunie pentru 29 de zile şi este acuzat de infracţiuni cu carduri bancare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Dolj a admis cererea de eliberare sub control judiciar a tânărului. Dragoş Tiugan are obligaţia de a nu părăsi localitatea şi de a se prezenta la poliţie ori de câte ori este chemat. Procurorii DIICOT l-au arestat pe baza intercepătărilor telefonice. Fiul medicului neurolog a declarat, însă în  faţa judecătorilor că este nevinovat.    

Au acţionat la sigur

Procurorii DIICOT spun că cei 13 tineri falsificatori de carduri care acţionau sub comanda lui Dragoş Tiugan au dat lovituri în mai multe ţări din Europa, între care şi Italia, Germania şi Suedia, de unde sustrăgeau fraudulos importante sume de bani ce au ajuns, în total, la sute de mii de euro.

Tiugan este recidivist

 Fiul medicului neurolog şi fratele magistratului din Dolj, în vârstă de 31 de ani a mai fost acuzat în 2004 că a confecţionat şi comercializat aparate electronice menite să pirateze bancomatele.  Cu informaţiile obţinute a clonat carduri şi a reuşit să sustragă sume mari de bani din mai multe bancomate. După mai aproximativ doi ani, justiţia a decis să primească patru luni cu suspendare.Dragoş Tiugan face parte dintr-o familie respectabilă, iar părinţii lui deţin patru case şi mai multe spaţii în Craiova. Tânărul a mai cerut instanţei până acum de două ori să fie eliberat, însă de fiecare dată cererea i-a fost respinsă. „Noi am făcut recurs şi suntem nemulţumiţi că a fost eliberat“, a spus Flavius Cristea, procuror în cadrul DIICOT Craiova.

Tânărului i s-a impus să nu i-a legătura cu restul grupului. Marian Badea, Andrei Cercelaru, Narcis Florin Cîţă, Cristian Cătălin Dima, Horia Sorin Hangu, Claudiu Nanu, Traian Mihai Neacşu, Doru Stan, Eugen Stan, Lăcrămioara Stan, Leonard Claudiu Vasile şi Ion Cătălin Vrancea, sunt membrii reţelei care au primit mandate pentru 29 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare. Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a unor date informatice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică . 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările