Doi români livrează gratis pâine proaspătă italienilor aflaţi în carantină: „N-am putut întoarce spatele Italiei“

Doi români livrează gratis pâine proaspătă italienilor aflaţi în carantină: „N-am putut întoarce spatele Italiei“

Sorin şi Laurenţiu au plecat din România în urmă cu 20 de ani. Şi-au deschis o afacere în Italia şi se bucură de respectul oamenilor din Fiumicino, o localitate aflată în apropiere de Roma. Românii ajută inclusiv proprietarii restaurentalor cu care colaborează. "N-am putut întoarce spatele Italiei, trebuie s-o ajutăm aşa cum ne-a ajutat ea pe noi".

Laurenţiu Moroşanu, în vârstă de 39 de ani şi Sorin Mistreanu, de 42 ani, sunt verişori şi de 4 ani sunt proprietarii unei brutării unde fac pâine, pizza şi alte produse de patiserie. Cei doi români au şi un magazin de desfacere şi de când au apărut cazurile de coronavirus în Italia au înţeles că trebuie să-şi ia toate măsurile pentru a depăşi această perioadă grea, dar trebuie să şi ajute.

"La sfârşitul programului, când magazinul „Dolce Pane” de pe via Focemicina, numărul 93, îşi trage jos obloanele, românii noştri lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza şi alte delicatese, pentru cei care nu-şi permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile şi-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile", scrie rotalianul.com, revista românilor din Italia.
 
"Le dăm mesaje oamenilor şi lăsăm la uşă plasele cu pâine proaspătă", spun cei doi români. De altfel, aceştia au făcut inclusiv pe pagina de facebook a magazinului un apel către persoanele care au timp şi disponibilitate să ducă din pungile cu pâine şi cu alte bunătăţi bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolaţi la domiciliu şi nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.
 
"Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie Dolce Pane şi-au anunţat clienţii cu restaurante cărora le furnizează pâine, că le vor elimina toate datoriile şi când restaurantele respective îşi vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni", mai scrie rotalianul.com.
 
„Trăim aici de 20 de ani”, ne-a spus Laurenţiu, „lumea ne apreciază, ne cunoaştem toţi între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naţionalitate suntem. Respectăm regulile de igienă şi cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienţii intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuşi, mască de protecţie şi respectăm distanţa de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte", au declarat cei doi români.
 
Chiar dacă şi din localitatea Fiumicino, mulţi români au hotărât să plece, Sorin şi Laurenţiu au ales să rămână.

„Noi am rămas toţi aici, aproape toţi. N-am putut întoarce spatele Italiei în aceste momente grele, trebuie să fim uniţi şi să o ajutăm, aşa cum ne-a ajutat ea pe noi atunci când ne-a fost greu", au declarat cei doi verişori.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările