Scandal într-un spital din Craiova. O asistentă de la Hematologie reclamă că şeful a agresat-o sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova FOTO / Ana Popescu
Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova FOTO / Ana Popescu

Scandalul are loc la Spitalul Filantropia. Asistentul şef arătat cu degetul este cunoscut printre cadrele medicale ca fiind un adevărat "fustangiu". Cel puţin asta mulţi dintre colegi. "La hemato, e jale! Toată lumea ştie".

Povestea a ajuns în atenţia ziariştilor după ce în mai multe redacţii a ajuns următorul mesaj anonim:

"Buna ziua,

Vă scriu în legătura cu un caz şocant petrecut la Craiova, în incinta Spitalului Municipal Filantropia, secţia de Hematologie. În data de 19.03.2021 asistenta medicală Sîrbu Ştefania a depus o plângere la poliţie împotriva asistentului medical şef Anghel Ionuţ in care susţine că a fost abuzată sexual, fizic si psihic de către acesta în incinta seciei. În data de 20.03.2021 la primele ore ale dimineţii, a fost sltăat de ctrăe polţişti, săltat şi dus la audieri ca mai apoi să fie plasat în arest la domiciliu. Asistenta susţine că aceste lucruri s-au întâmplat în decursul a mai multor ani sub diverse amenintari repetate...".

Cele scrise mai sus nu se confirmă în totalitate: asistentul şef incriminat nu a fost nici "săltat" de poliţişti şi nici nu se află în prezent în arest la domiciliu. 

Adevărat este, însă, că poliţiştii au primit o sesizare de la asistenta medicală Ştefania Sîrbu. "În noaptea de 19/20 martie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Politie Craiova au fost sesizaţi, prin intermediul numărului unic de urgentă 112, de un bărbat de 35 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 19 martie, soţia sa de 35 de ani, a fost victima unei tentative la infractţunea de viol, faptă comisă de un bărbat de 41 de ani. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. La finalizarea cercetărilor, dosarul penal urmează să fie înaintat unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Ce le-a povestit asistenta poliţiştilor

Asistenta medicală Ştefania Sîrbu a susţinut în faţa anchetatorilor că era hărţuită de şeful său de anul trecut. Că ar fi reclamat verbal cele întâmplate, dar nu a fost crezută. Vineri seara, pe data de 19 martie a ajuns târziu acasă. Când soţul a întrebat-o de unde vine şi ce s-a întâmplat, asistenta i-a mărturisit că asistentul şef ar fi încercat să o violeze. Că a prins-o singură într-o cameră a secţiei de hematologie, i-a pus mâna la gură şi ar fi început să o pipăie. 

Atunci bărbatul a sunat la 112 şi, ulterior, a fost înregistrată şi plângerea.

Ce spune asistentul şef

Contactat telefonic, asistentul şef incriminat susţine că toate acuzaţiile care i se aduc sunt false. "Este o înscenare, o răzbunare tâmpită din partea unei colege, nu am înţeles de ce a făcut chestia asta. Sunt bulversat, traumatizat, nu se poate aşa ceva. Am avut nişte polemici pe teme de serviciu, dar nu înţeleg de ce a făcut chestia asta, chiar nu pot să înţeleg. Un lucru este cert: nu m-am atins de ea, nu i-am făcut nimic", a declarat Ionuţ Anghel, asistentul şef al clinicii de hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova.

Reacţia conducerii Spitalului Filantropia

Conducerea Spitalului Filantropia spune că a demarat o anchetă internă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. "În ziua de sâmbătă, pe 20 de martie, am fost sesizat de asistenta noastră. A reclamat a fost agresată fizic şi sexual de catre asistentul şef. Vom face verificări, vom stabili dacă s-a respectat sau nu codul de conduită al spitalului", a declarat Liviu Radu, managerul Spitalului Filantropia din Craiova.

"Lui Ionuţ îi plac femeile, toată lumea ştie"

Colegii celor doi asistenţi medicali spun că nu sunt surprinşi de cele înţâmplate. "Trebuia să se spargă buboiul de la Hematologie. Se ştie ce dezmăţ e acolo. Lui Ionuţ îi plac femeile, toată lumea ştie şi asta. S-a căsătorit cu două colege de acolo, cu altele a avut relaţii. Şi cu colege de la Hematologie, şi cu colege de pe alte secţii. Omul e un fustangiu. Culmea e că toate iubitele ştiau unele de altele. Ca la nebuni. Nu ştim dacă Ştefania este chiar o victimă, dar dacă ea nu a cedat avasurilor, atunci Ionuţ trebuie să plătească pentru ce a făcut. E adevărat, la Hemato, e jale", au declarat mai multe cadre medicale.

Nu este prima dată când Ionuţ Anghel este implicat într-un scandal public. Numele său a apărut şi într-un caz extrem. Asistentul şef de la secţia de hematologie a Spitalului Filantropia a fost implicat în cazul din 2017 când doi pacienţi au murit şi alţi patru au ajuns la terapie intensivă după ce le-au fost făcute transfuzii de sânge greşite.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Repornesc angajările în România: topul domeniilor cu cele mai multe posturi vacante

 

Împărţirea „pachetului media” în coaliţia de guvernare: fără depolitizare, dar cu mai multe funcţii

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite