De ce nu obţinem ce ne dorim în viaţă. Care sunt greşelile pe care le facem şi de ce ajungem să vorbim despre visul nostru la trecut

De ce nu obţinem ce ne dorim în viaţă. Care sunt greşelile pe care le facem şi de ce ajungem să vorbim despre visul nostru la trecut

Ce greşeli facem şi nu reuşim să ne ducem visul la bun sfârşit Foto: sanatate.ro

De cele mai multe ori visăm la anumite lucruri, dar nu facem mare lucru pentru a obţine ceea ce ne dorim. Psihologii susţin că nu ne dorim să obţine victoria atunci când renunţăm la ceea ce este important cu adevărat pentru noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii sunt de părere că atunci când nu vrem să ne ducem un vis la bun sfârşit nu facem decât să nu ne asumăm responsabilitatea unui efort. Anumite persoane cred că atunci când încearcă să realizeze ceva pentru propria persoană ajungă să producă suferinţă oamenilor dragi, să piardă aprecierea lor, iubirea lor, iar atunci încearcă să găsească vinovaţi pentru eşecul lor.

„Sunt persoane care dau vina pe destin, ghinion, birocraţie, timpurile în care trăim, părerea vecinului, iar din această cauză renunţă la visul lor. Trebuie să ştie că orice dorinţă presupune un efort, energie, investiţie, răbdare, iar dacă ştim să depăşim aceste lucruri cu siguranţă vom obţine în viaţă exact ce ne dorim. Atunci când nu vrem să parcurgem aceste etape cu siguranţă nici nu vrem să ne asumăm responsabilitatea“, a spus psihologul Adriana Avram.

Motivele pentru care nu obţinem ce ne dorim:

- Cele mai multe persoană se ascund în spatele cuvântului ghinion, iar atunci când vor să realizeze ceva se gândesc că nu au noroc şi abandonează din start orice vis. Nu există noroc sau ghinion, doar acţiuni care ne plac sau nu.

- Tot mai multe persoane susţin că au multe defecte şi nu reuşesc să obţin ce îşi doresc. Acest lucru nu există decât în mintea noastră, iar calităţile ajungem să nu le clasificăm în bune.

- Uneori spunem că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu să ne îndeplinim un vis şi să înţelegm că trebuie să fim noi exact aşa cum vrem.

- Mă ocup mai târziu de visul meu. Aşa gândesc tot mai multe persoane, însă nu înţeleg că nu vor să îşi asume responsabilitatea în momentul în care gândesc astfel.

Psihologii au mai precizat că uneori vorbim despre visul nostru la trecut. „Suntem tentaţi de cele mai multe ori să renunţăm la ceea ce ne dorim pentru că nu am reuşit odată sau de două ori să ne atingem scopul. După o anumită perioadă vorbim despre visul nostru la trecut şi nu mai suntem dispuşi să facem absolut nimic. Nu realizăm că acest lucru ne poate afecta din toate punctele de vedere şi că vom rămâne toată viaţa cu un regert că nu reuşit ce ne-am propus“, a mai precizat psihologul Adriana Avram.
 

citeste totul despre: