De ce să mâncăm salată de pătrunjel? Cât de sănătoasă este şi în ce diete ne ajută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pătrunjelul este o sursă importantă de vitamine şi de minerale care susţin organismul în lupta cu bolile

Pătrunjelul conţine mult fier şi fluor. În plus, dintr-o singură legătură de pătrunjel ne putem lua mai multe proteine decât dacă am consuma două ouă, de exemplu. Este părerea nutriţioniştilor, care consideră că o cură cu salată de pătrunjel ne poate ajuta inclusiv să scăpăm de câteva kilograme.

Andreea Aremia, nutriţionist, recomandă să consumăm cât mai mult pătrunjel. "Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza. În plus, este o sursă importantă de glucide, proteine şi minerale. Sunt doar câteva exemple care ne arată că este indicat să consumăm pătrunjel ori de câte ori avem ocazia, nu doar să-l folosim la decor sau ca o simplă verdeaţă în ciorbă.

Putem face un suc de pătrunjel foarte sănătos pe care să-l consumăm pe parcursul întregii zile. Sau putem să ne preparăm o delicioasă salată de pătrunjel. În cazul în care vreţi să daţi şi câteva kilograme jos, veţi observa că această salată ajută şi la reducerea apetitului pentru alte mâncăruri", a declarat Andreea Aremia.

Iată reţeta pentru salata de pătrunjel:

- 4-5 legături de pătrunjel

- 150 - 200 g cuşcuş 

- 3 linguri ulei de măsline

- 2-3 roşii

- 1 legătură de ceapă verde

- zeamă de lămâie (după gust)

- câteva frunze de mentă (opţional)

- sare.

Mai întâi punem într-un bol cuşcuşul şi adăugăm peste el apă fierbinte. Lăsăm bolul deoparte aproximativ 5 minute, dar amestecăm din când în când. Între timp, spălăm foarte bine pătrunjelul şi îl tocăm mărunt. Peste pătrunjel vom adăuga, pe rând, toate ingredientele: roşiile tocate cubuleţe, ceapa mărunţită, uleiul de măsline, dacă doriţi şi frunze de mentă, apoi adăugăm şi zeama de la o lămâie. La final, punem şi cuşcuşul pe care l-am pus în prealabil într-o strecurătoare şi am scăpat de excesul de apă. Amestecăm totul uşor, acoperim vasul cu un capac sau o folie alimentară şi îl lăsăm o jumătate de oră la frigider. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite