De ce să mâncăm salată de pătrunjel? Cât de sănătoasă este şi în ce diete ne ajută
0Pătrunjelul conţine mult fier şi fluor. În plus, dintr-o singură legătură de pătrunjel ne putem lua mai multe proteine decât dacă am consuma două ouă, de exemplu. Este părerea nutriţioniştilor, care consideră că o cură cu salată de pătrunjel ne poate ajuta inclusiv să scăpăm de câteva kilograme.
Andreea Aremia, nutriţionist, recomandă să consumăm cât mai mult pătrunjel. "Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza. În plus, este o sursă importantă de glucide, proteine şi minerale. Sunt doar câteva exemple care ne arată că este indicat să consumăm pătrunjel ori de câte ori avem ocazia, nu doar să-l folosim la decor sau ca o simplă verdeaţă în ciorbă.
Putem face un suc de pătrunjel foarte sănătos pe care să-l consumăm pe parcursul întregii zile. Sau putem să ne preparăm o delicioasă salată de pătrunjel. În cazul în care vreţi să daţi şi câteva kilograme jos, veţi observa că această salată ajută şi la reducerea apetitului pentru alte mâncăruri", a declarat Andreea Aremia.
Iată reţeta pentru salata de pătrunjel:
- 4-5 legături de pătrunjel
- 150 - 200 g cuşcuş
- 3 linguri ulei de măsline
- 2-3 roşii
- 1 legătură de ceapă verde
- zeamă de lămâie (după gust)
- câteva frunze de mentă (opţional)
- sare.
Mai întâi punem într-un bol cuşcuşul şi adăugăm peste el apă fierbinte. Lăsăm bolul deoparte aproximativ 5 minute, dar amestecăm din când în când. Între timp, spălăm foarte bine pătrunjelul şi îl tocăm mărunt. Peste pătrunjel vom adăuga, pe rând, toate ingredientele: roşiile tocate cubuleţe, ceapa mărunţită, uleiul de măsline, dacă doriţi şi frunze de mentă, apoi adăugăm şi zeama de la o lămâie. La final, punem şi cuşcuşul pe care l-am pus în prealabil într-o strecurătoare şi am scăpat de excesul de apă. Amestecăm totul uşor, acoperim vasul cu un capac sau o folie alimentară şi îl lăsăm o jumătate de oră la frigider.