De ce fuge Monica Anisie de întâlnirea cu vloggerul Selly. „Nu vă e, doamnă, un pic ruşine?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selly şi Monica Anisie
Selly şi Monica Anisie

Ministrul Educaţiei a confirmat că va participa vineri la o întâlnire cu vloggerul Selly  pe tema educaţiei, dar după câteva ore s-a răzgândit. Anisie a spus că nu poate veni la dezbatere "din cauza cazurilor numeroase de COVID-19", dar va trimite în locul său pe altcineva. "Am eu faţă de prost?".

Vloggerul craiovean, Andrei Şelaru, anunţase pe canalul său de youtube că vineri la ora 15,00 se va întâlni cu Monica Anisie. 

„Îi voi cere doamnei ministru să pună bazele unei schimbări reale în educaţie, pentru că ştim că de 30 de ani s-au schimbat doar miniştrii şi companiile care fac manualele... Avem 44% analfabeţi funcţionali, iar dacă nu schimbăm acum direcţia greşită în care ne aflăm o să fie foarte grav, pentru că dintr-o educaţie precară pleacă toate problemele acestei ţări', a fost mesajul lui Selly imediat ce a aflat că Ministrul Edicaţiei a acceptat să fie faţă-n faţă cu el.

    

Dezbaterea urma să fie transmisă live de PRO TV, dar putea fi urmărită şi pe canalul de YouTube al vloggerului.

Între timp, însă, Monica Anisie s-a răzgândit şi a spus că nu mai vine la întâlnirea cu Selly. "Din cauza cazurilor numeroase de COVID-19, doamna ministru nu poate onora invitaţia de mâine (vineri, 9 octombrie, n.r.). Invitaţia pentru doamna ministru rămâne deschisă după ce situaţia epidemiologică este mai bună, iar cazurile de COVID-19 încep să scadă. De asemenea, pentru că este o emisiune pe teme de educaţie, vă propunem participarea secretarului de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, doamna Mihaela Popa. Vă mulţumim frumos pentru înţelegere", au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei postului de televiziune PRO TV.

Cum a reacţionat Selly când a aflat că Anisie îi trage din nou ţeapă

"O să fiu scurt şi la obiect. După ce ieri (miercuri, 7 octombrie) Ministrul Educaţiei, doamna ministru Monica Anisie, le-a confirmat celor de la Pro Tv că vrea să participe la o dezbatere cu mine, ba chiar a zis că este încântată să ia parte la o astfel de dezbatere, astăzi (joi, 8 octombrie) s-a răzgândit. A spus că, deoarece cresc cazurile de COVID, nu va mai veni şi va trimite în schimb un ministru secretar de stat. Nu vă e doamnă, aşa, un pic ruşine să ne anunţaţi că veniţi şi după aia să ne lăsaţi baltă? Nu e penibil să vă fie frică să vă întâlniţi cu un puşti de 19 ani? Am eu faţă de prost ca să vă cred că motivul real pentru care nu mai veniţi e Covid-ul? Dacă ăsta e cu adevărat motivul, de ce nu facem dezbaterea online? Eu de aici, de la mine de acasă, dumneavoastră de la minister, nu trebuie să ne întâlnim. Şi dacă, într-adevăr e un risc ridicat de Covid, de ce vă trimiteţi secretarul de stat? Adică secretarul de stat să ia Covid-ul, iar dumneavoastră să fiţi în siguranţă. Asta face un lider? Asta înseamnă grija faţă de angajaţii dumneavoastră, persoana care ar fi venit acolo nu s-ar fi expus la aceleaşi riscuri ca şi dumneavoastră?", a întrebat Selly.

Vloggerul este convins că nu din cauza Covid-ului nu a mai venit Anisie la întâlnire, ci pentru că-i este teamă. "Am început cu treaba asta ca să nu credeţi vreo secundă că ăsta ar fi motivul real. Cei de la Pro TV au anunţat-o din prima pe doamna Anisie că se vor respecta toate măsurile de siguranţă, distanţarea socială, toată lumea va avea măşti şi aşa mai departe. Deci asta cu Covid-ul e o prostie imensă. Motivul real este că-i este frică de dezbaterea cu mine. Da, ştiu, e penibil să fugi de o discuţie cu un elev după ce ai promis că o să se întâmple. Dar nu e prima oară când îmi iau astfel de ţepe de la doamna Anisie. Cred că mai ţineţi minte, acum câteva luni când m-a invitat la minister ca să discutăm despre reforma educaţională şi s-a răzgândit brusc când a aflat că va fi şi presa la faţa locului", a mai spus Selly pe canalul său de YouTube.

Andrei Şelaru, cunoscut sub numele de Selly, a studiat la Colegiul Fraţii Buzeşti din Craiova, una dintre cele mai bune unităţi  de învăţământ din Oltenia. Anul acesta a susţinut bacalaureatul, iar notele obţinute au fost:  Limba şi Literatura Română – 9.50, Matematică – 9.60, Biologie – 9.70. Media vloggerului a fost de 9.60.

Craioveanul are 2,83 milioane de abonaţi pe YouTube, iar pe Instagram a atins deja 1,5 milioane de urmăritori.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tupeu de politruc: dă Guvernul în judecată pe motiv că are leafa mai mică după ce şi-a pierdut sinecura. Bonus: şi-a păstrat 8 ani un post de rezervă la TVR

Schimbări majore pentru accesul românilor în Marea Britanie. De când intră-n vigoare noile reguli

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite