De ce au dispus procurorii reconstituirea în cazul Alexandrei. „Nu e obligatoriu să o facem în întregime. Trebuie să stabilim exact unde minte Dincă, dacă minte“

De ce au dispus procurorii reconstituirea în cazul Alexandrei. „Nu e obligatoriu să o facem în întregime. Trebuie să stabilim exact unde minte Dincă, dacă minte“

Există probe de necontestat care demonstrează că Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, susţin surse din cadrul anchetei de la Caracal. Procurorii au stabilit să facă reconstituirea crimei la faţa locului, ultima etapă înaintea întocmirii rechizitoriului.

Reconstituirea se va face doar în cazul Alexandrei Măceşanu şi se va desfăşura la Caracal, în zilele de luni, 16 septembrie, şi marţi, 17 septembrie. 

Procurorii au considerat că este necesar să se facă reconstituirea pentru a stabili exact condiţiile în care s-a comis fapta.

„Trebuie să stabilim exact unde minte Dincă, dacă minte sau dacă nu-şi mai aminteşte anumite aspecte. Nu e obligatoriu să facem reconstituirea în întregime, putem s-o facem doar acolo unde avem dubii, pentru a întări probatoriul existent deja la dosar”, au declarat surse din interiorul anchetei. 

Aceleaşi surse au confirmat că Gheorghe Dincă nu şi-a schimbat declaraţiile şi continuă să spună că ar fi omorât-o şi ars-o în butoiul din curtea casei sale pe Alexandra Măceşanu. 

Anchetatorii au refuzat să dea amănunte despre reconstituire. Este posibil ca Dincă să fie dus în locul unde a răpit-o pe Alexandra şi de acolo să arate, pas cu pas, tot ce a făcut, atât în ziua dispariţiei, cât şi în următoarea zi, când fata a reuşit să sune la 112.

Legat de experimentul cu arderea în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, cel mai probabil, acesta nu se va face.  „Chiar dacă ar arde un porc sacrificat, de circa 40 de kilograme, să zicem, este irelevant experimentul. Ar trebui să pună acelaşi tip de lemne, acelaşi număr, să folosească acelaşi tip de vaselină, aceeaşi cantitate. Chiar şi condiţiile meteo ar trebui să fie la fel ca în ziua în care se presupune că a fost ars corpul Alexandrei”, au declarat mai mulţi criminalişti.

În dosarele penale, reconstituirea se face în momentul în care organul de cercetare penală are aproape toate probele administrate şi cercetările se apropie de final. Asta înseamnă că, în viitorul apropiat, procurorii DIICOT vor întocmi rechizitoriul, iar ulterior dosarul uciderii Alexandrei Măceşanu va ajunge pe masa judecătorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: