Cum ne transformă presiunea atmosferică ridicată din fiecare primăvară şi ce afecţiuni riscăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin că odată cu venirea primăverii începem să resimţim din plin presiunea atmosferică. Durerile articulare, tensiunea arterială şi astenia cresc odată cu apariţia timpului călduros.

Specialiştii au precizat că mediul înconjurător joacă un rol extrem de important, iar organismul nostru este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică. În momentul în care au loc variaţii de temperatură, avem nevoie de mai multă energie, iar acest lucru ne poate afecta sănătatea.

„Copiii, vârstnicii şi persoanele care prezintă afecţiuni cardiace resimt din plin presiunea atmosferică. În această perioadă este indicat să consumăm cât mai multe legume şi fructe pentru a ne lua un aport mai mare de vitamine. Este indicat să renunţăm la fumat, să avem un somn liniştit şi să încercăm să practicăm un sport în aer liber“, a declarat medicul Adriana Livezeanu.

Ce probleme putem avea odată cu venirea primăverii:

- Durerile articulare apar în momentul în care nu reuşim să ne adaptăm la presiunea exterioară, iar organismul începe să aibă de suferit. Persoanele expuse la astfel de riscuri sunt cele au un fond sensibil sau articulaţii îmbătrânite prematur sau cei care suferă de anumite afecţiuni.

- Astenia de primăvară apare în momentul în care organismul nostru nu reuşeşte să se adapteze la schimbările de mediu. Organismul se simte slăbit, iar astfel resursele de energie sunt limitate şi vom avea o stare de oboseală aproape tot timpul.

- Tensiunea arterială este determinată de presiunea atmosferică, iar primăvara este anotimpul în care numărul infarctelor şi al accidentelor vasculare este în creştere. Odata cu apariţia timpului călduros au loc modificări în fluxul sangvin.

Specialiştii au mai precizat că putem diminua durerile articulare cu ajutorul fizioterapiei. „Aceste afecţiuni specifice reumatismului nu pot fi vindecate, însă cu ajutorul unui program stabilit de medic poate fi diminuate. După câteva luni schimbarea va fi radicală, iar presiunea atmosferică nu o să mai aibă un impact asupra organismului“, a spus medicul fizioterapeut Marian Avram.

Problemele arteriale pot fi rezolvate dacă zilnic ieşiţi la o plimbare în aer liber. Este important să aveţi şi un regim alimentar bogat în fructe şi legume proaspete. Kinetoterapia va ajuta la normalizarea activităţii cardiacă şi va tonifica musculatura.      

Mai citeşte şi

Astenia de primăvară se poate transforma în depresie. Mişcarea în aer liber şi alimentaţia corectă îmbunătăţesc starea de spirit

Ce să mănânci ca să previi astenia de primăvară - recomandarea medicului

Cum tratăm astenia de primăvară? Soluţia vine de la SomProduct şi se numeşte #Spring Inspiration!

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite