Cum s-a scuzat şoferul beat care a intrat cu maşina în spitalul din Craiova: „Aveam probleme la motor şi am ridicat capota“

Cum s-a scuzat şoferul beat care a intrat cu maşina în spitalul din Craiova: „Aveam probleme la motor şi am ridicat capota“

După ce a distrus Urgenţa Spitalului din Craiova şi a rănit doi oameni, şoferul a fost arestat o noapte, dar magistraţii au hotărât să-l lase liber pentru că n-ar reprezenta un pericol public. Ulterior, procurorii au trimis dosarul în instanţă, dar magistraţii nu au stabilit până acum data când va începe procesul.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie. Ioan Lupu, în vârstă de 39 ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin, fără ocupaţie, a venit  la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, cu o vecină şi fiul acesteia, în vârstă  de 17 ani. Băiatul avea o problemă minoră la o unghie de la picior.
 
Lupu a intrat în curtea spitalului cu viteză şi, fără să oprească atunci când agentul de pază de la poarta instituţiei a vrut să-l întrebe unde merge, a tras maşina în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe.

I-a dus pe cei doi în sala de aşteptare şi, după câteva minute, a ieşit afară, a ridicat capota autoturismului, s-a urcat la volan, a apăsat pe acceleraţie şi a intrat cu maşina în sala de aşteptare, unde erau zeci de oameni.
 
O asistentă şi un voluntar au fost răniţi, din fericire, uşor. A fost distrusă toată calea de acces în UPU, geamurile s-au spart, una dintre uşi a fost pur şi simplu spulberată şi un stâlp de susţinere a fost şi el distrus.

Maşina s-a oprit chiar în faţa ghişeului de la Triaj. Ulterior, s-a stabilit că bărbatul se afla sub influenţa alcoolului ( 0,78 g/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge).
 
 
Toţi martorii au declarat că a fost un act intenţionat. "Am ridicat capota că aveam probleme la motor şi am încurcat pedalele, acceleraţia cu frâna", le-a spus şoferul anchetatorilor.
 
Ioan Lupu a fost reţinut pe 20 ianuarie, iar după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus controlui judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Şi această măsură a fost ridicată la sfârşitul lunii martie.
 
Ulterior, bărbatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, dar încă nu s-a stabilit un termen pentru începerea procesului. Ioan Lupu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: