Cum se poate prepara vişinata fără să foloseşti zahăr

Cum se poate prepara vişinata fără să foloseşti zahăr

Este perioada în care vişinii sunt plini de fructe şi, bineînţeles, iubitorii de vişinată, licoarea cu gust dulce şi aromat, se gândesc deja ce mod de preparare să aleagă. Iar semnele de întrebare sunt legate de cele mai multe ori de cantitatea de zahăr folosită.

Să faci vişinată nu este atât de greu. Mai întâi trebuie să culegi vişinile sau să le cumperi, să le speli foarte bine şi să începi să le aşezi într-un borcan sau damigeană. 

Reţeta tradiţională spune că la 3 kilograme de fructe să foloseşti 1,5 kg de zahăr. Pui un strat de vişine, un strat de zahăr. Până când umpli recipientul trei sferturi. Poţi folosi, însă, cu succes în locul zahărului şi miere de albine. Singura diferenţă va fi aceea că vişinata va avea o culoare mai închisă decât atunci când o faci cu zahăr. Astfel, la cantitatea de 3 kilograme de vişine poţi folosi 2 borcane de 800 de grame de miere. Trebuie să laşi borcanul la macerant, exclus direct în soare. Şi, bineînţeles nu trebuie uitat zilnic să agiţi recipientul. Timp de vreo 10 zile.

Alcoolul se pune după ce s-a format siropul. La cantitatea de 3 kilograme poţi folosi 600 de alcool dublu rafinat de 96 de grade.
Recipientul se închide apoi ermetic şi se păstrează la loc răcoros. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: