Cum se prepară muştarul de casă fără conservanţi

Cum se prepară muştarul de casă fără conservanţi

Muştarul este folosit în foarte multe reţete româneşti. Dacă vrei să nu-l cumperi din magazin, poţi să-l prepari cu uşurinţă în propria bucătărie. Trebuie să respecţi, însă, câţiva paşi extrem de importanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara crema de muştar sunt următoarele:

1 ceapă mare
2 linguri mari de miere
2 căţei de usturoi
150 grame pudră de muştar
1 ardei iute
400 ml vin alb
1 lingură ulei
2 linguriţe cu sare

Mai întâi ceapa şi usturoiul se toacă foarte mărunt. Cele două ingrediente se fierb 5-6 minute în vinul alb. Cratiţa se ia de pe foc şi, după ce compoziţia s-a răcit, se toarnă deasupra puţin câte puţin pudra de muştar. Se amesteca foarte bine totul.
Compoziţia se lasă puţin sa se liniştească, iar apoi se adaugă mierea şi ardeiul tocat foarte mărunt.
Totul se lasă la foc mic şi se amestecă uşor, fără oprire, până când sosul va căpăta consistenţa dorită.
Muştarul astfel preparat se pune în borcan şi se lasă la temperatura camerei aproximativ 10 zile.Astfel, pasta devine mai fină şi mai aromată.

După această perioadă, borcanul cu muştar se ţine la frigider.

Muştarul de casă poate fi folosit cu succes alături de orice friptura, dar şi sosurile pentru salate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: