Cum a fugit Viorica Dăncilă de ziarişti la Craiova, după gafa cu „deconcesionarea“. „Ce vreţi să vă mai spună? Ajunge!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dăncilă a primit flori de la angajaţii de la Avioane
Dăncilă a primit flori de la angajaţii de la Avioane

Oamenii din staful prim-ministrului României au apelat la o strategemă la Craiova pentru a o scăpa pe Viorica Dăncilă de întrebările ziariştilor.

Ziariştii din Craiova au fost informaţi în cursul dimineţii de luni, 1 octombrie, că Viorica Dăncilă nu va da declaraţii pentru presă la festivităţile organizate la deschiderea anului universitar, acolo unde a fost invitată. „Doamna ministru vă răspunde la întrebări la Fabrica de Avioane“, au transmis cei din stafful Guvernului.

La Fabrica de Avioane, reprezentanţii presei au aşteptat-o pe Viorica Dăncilă după două ore de la terminarea festivităţilor de la Universitatea din Craiova. Au fost îndrumaţi în locurile unde li s-a indicat să-şi monteze camerele şi li s-a sugerat să rămână pe loc până când vine prim-ministrul.

Când a ajuns la uzină, Viorica Dăncilă a fost rugată de angajaţi să urce într-un avion, dar cineva din staff a răspuns în locul dumneaei "altădată". În schimb, premierul a rostit un discurs, iar imediat după aceea a plecat teoretic să viziteze o hală a fabricii.

"Voi cu camerele, rămâneţi pe loc! Nu mai mergem în alt pavilion. Doamna premier se întoarce tot aici să vă dea declaraţii", a spus acelaşi angajat de la Guvern care le arătase jurnaliştilor unde să-şi aşeze aparatura. Câţiva ziarişti i-au cerut explicaţii oficialului când au observat că Viorica Dăncilă este condusă, de fapt, spre ieşirea din uzină.

"Eu sunt angajat la Guvern. Nu ştiu, aşa au zis organizatorii să va spun", a răspuns angajatul Guvernului. "Nu are răspunsurile scrise, ce nu înţelegeţi? Cum să mai vorbească?", au replicat supăraţi jurnaliştii. "Ce mai vreţi să vă spună? Aveţi ce să scrieţi. Ajunge! Lăsaţi-ne să trecem!", a adăugat un alt reprezentant din staful premierului, grăbit să ajute la formarea unui culoar pentru ca Viorica Dăncilă să ajungă la maşină.

Surse din administraţia locală locală afirmă că Viorică Dăncilă ar fi primit asigurări ferme din partea ministrului Lia Olguţa Vasilescu că va fi ferită de întrebări incomode, iar vizita la Craiova se va desfăşura fără momente neplăcute.

Viorica Dăncilă a gafat, însă, singură. La Fabrica de Avioane a vorbit liber, fără a citi dintr-un discurs, despre drumul care urmează să se construiască în zona Balşului. Într-o singură frază, Dăncilă a făcut un dezacord şi a inventat un cuvânt: "Cei 58 de kilometri aferenţi tronsoanelor 1 si 2, sunt convinsă că va duce la deconcesionarea... la... mult aşteptată... a traficului în localităţile Balş şi Slatina".

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite