Cum se apără procurorul acuzat că a bruscat fetiţa dată spre adopţie unei familii din SUA: „Nu am tras de copil, l-am atins uşor şi i-am vorbit calm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum se apără procurorul în cazul fetiţei de la Mehedinţi

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, acuzată că a bruscat-o pe fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dată spre adopţie unei familii din SUA, respinge acuzaţiile şi susţine că i-a vorbit calm copilei, că nu a strâns-o de mână, şi nici nu a tras de ea, ci doar a atins-o uşor pentru că ţipa şi se târa pe jos.

“Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză Medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz.

Magistratul spune că a mers însoţită de un psiholog, de un asistent social şi de poliţişti şi a mărturisit că a fost foarte greu pentru ea, dar că nu putea lăsa copilul acolo.

„Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român. Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat Maria Piţurcă.

Aceasta a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că familia adoptatoare a încercat de 4 ori să ia fetiţa, dar de fiecare dată a întâmpinat aceleaşi probleme. Mai mult, copilul a fost retras de la şcoală atunci când părinţii adoptivi au mers la unitatea de învăţământ.

“Copilul a fost şi internat cu diverse afectiuni, inclusiv malnutriţie, pneumonie. M-am gândit doar la binele acestui copil”, a mai declarat procurorul de caz.

Procurorul craiovean este acuzat că a bruscat şi târât pe jos o fetiţă de 8 ani. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite