Cum ne albim dinţii şi cum îi păstrăm curaţi

Cum ne albim dinţii şi cum îi păstrăm curaţi

Dinti albi

Un zâmbet strălucitor, cu o dantură perfectă, este tot ceea ce ne dorim, însă trebuie să ştim că peste 20% din români au probleme cu dinţii. Medicii stomatologi susţin că albirea trebuie să se facă în cabinet, iar totul să fie atent supravegheat de personalul medical.

Specialiştii ne avertizează că în momentul în care avem probleme cu dinţii şi s-au îngălbenit este indicat să mergem la un cabinet stomatologic. Albirea trebuie să fie supravegheată, iar procesul de pregătire a pacientului impune protejarea gingiei cu o pastă cu ajutorul lampei cu ultarviolete.
 
„Procedura de albire a dinţilor presupune folosirea gelului de albire, iar această operaţiune poate avea loc în trei faze şi durează câte 20 de minute. Trebuie să ştim că o astfel de operaţiune nu trebuie repetată foarte des pentru că poate produce sensibilitate, iar astfel dinţii vor avea de suferit pe viitor. Pentru a putea avea un zâmbet strălucitor este bine să respectăm cu sfinţenie anumite reguli: periajul după fiecare masă trebuie să dureze cel puţin două minute şi este bine să folosim şi aţa dentară pentru a putea îndepărta resturile alimentare“, a declarat Alin Ttrancă,medic stomatolog.
 
Cum ne putem menţine dinţii albi:
 
- Pentru a putea avea un zâmbet strălucitor este indicat să ne spălăm pe dinţi de fieare dată când am consumat ceva. 
 
- Uleiul de ocos ne poate ajuta să avem un zâmbet strălucitor. Puneţi o lingură de ulei de cocos pe dinţi timp de aproximativ 20 de minute, iar după aceea trebuie să clătiţi bine. Veţi observa că în cel mai scurt timp vor apărea şi rezultatele.
 
- Peroxidul de hidrogen este antibacterian şi menţine respiraţia proaspătă prin eliminarea bacteriilor. Oferă şi o protecţie împotriba bolilor gingiilor.
 
- Bicarbonatul de sodiu este folosit în albirea dinţilor, dar medicii susţin că nu trebuie folosit zi de zi pentru că atacă smalţul danturii şi pe viitor pot apărea probleme.
 
Medicii stomatologi au mai precizat că trebuie să ştim că ceaiul, cafeaua, vinul, băuturile carbogazoase, pătează dinţii, aşa că este bine să folosim paiul atunci când le consumăm. Specialiştii au mai declarat că şi tutunul are un efect dezastruos asupra daturii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările