Cum ajută mâncatul pe întuneric la slăbit. Mecanismul simplu prin care organismul este păcălit să nu mai producă salivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în nutriţie explică cum ne ajută să slăbim mâncatul pe întuneric. Motivul este destul de simplu şi ţine de păcălirea organismului în aşa fel încât să nu mai producă sucuri gastrice.

Medicii nutriţionişti susţin că, în momentul în care mâncăm pe întuneric, nu mai avem contact vizual cu hrana din farfurie, iar astfel organismul reacţionează într-un mod diferit.

„Organismul consumă exact cât are nevoie, fără a fi influenţat de alţi factori. Oamenii au, de cele mai multe ori, tendinţa de a termina tot ce au în farfurie, iar din această cauză pot ajunge la supraponderalitate. În momentul în care nu suntem atenţi ce alimente consumăm, cu siguranţă vom avea probleme de sănătate. Este adevărat că mânactul pe întuneric ne ajută să pierdem în greutate. Nu vedem ce consumăm şi astfel omitem etapa în care se produce salivarea şi apariţia sucurilor gastrice“, a spus medicul nutriţionit Liliana Coman.

„Nu trebuie să ne înfometăm“

Medicii nutriţionişti au mai precizat că nu este indicat să recurgem la măsuri drastice pentru a putea pierde în greutate, dar nici să stăm la masă până ne săturăm. „Patru kilograme ar trebui să slăbim pe lună în mod natural. Nu trebuie să ne înfometăm pentru că vom avea probleme de sănătate. Cu ajutorul unor ditete fanteziste nu se ajunge decât la anumite blocaje: probleme cu digestia. Dacă vom mânca mese mici şi dese cu siguranţă vom avea un aport de nutrienţi, dar şi de energie“, a mai precizat medicul nutriţionit Liliana Coman.    

Craiovenii susţin că nu au totală încredere în noile metode care ne ajută să pierdem în greutate. „Eu cred că doar cu sport şi cu o dietă echilibrată prescrisă de un medic specialist putem obţine rezultate vizibile. Cred că în momentul în care ne hrănim pe întuneric nu avem cum să vedem cantitatea alimentelor din farfurie, dar nu ştiu cât este de sănătos. Fiecare om trebuie să consume un anumit număr de calorii pe zi, iar noi dacă nu ştim exact cât mâncăm pot apărea probleme. De la ameţeli până la stări de nervozitate“, a povestit Adrian Niculescu.    

Specialiştii au mai precizat că în ziua de astăzi majoritatea oamenilor sunt influenţaţi genetic să ingereze cât mai multe alimente. 

Mai citeşte şi:

Ce să mănânci ca să-ţi protejezi stomacul. Stresul şi grijile de zi cu zi nu îţi afectează doar starea de spirit, ci şi stomacul

Permis şi interzis în dieta bolnavilor de gastrită. Persoanele care suferă de gastrită trebuie să consume cu moderaţie crudităţile de sezon, care cresc aciditatea din stomac

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite