Cum ajung să fie afectaţi bărbaţii psihic de nivelul ridicat al zahărului în sânge. Patru semne ale glicemiei prea mari

Cum ajung să fie afectaţi bărbaţii psihic de nivelul ridicat al zahărului în sânge. Patru semne ale glicemiei prea mari

Zahărul din sânge poate afecta starea psihică a bărbaţilor Foto: sanatate.ro

Nivelul ridicat al zahărului în sânge poate afecta starea psihiă a bărbaţilor. Zahărul are efecte negative asupra sănătăţii, iar în cazul bărbaţilor poate avea un impact negativ ridicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii endocrinologi spun că există mai multe cauze ale creşterii zahărului în sânge, iar printre aceste se numără stresul, răceala, mâncarea în exces, lipsa sportului, deshidratarea sau consumul de steroizi. În cazul bărbaţilor poate avea un impact negativ în ceea ce priveşte starea psihică, iar de aici pot apărea o serie de probleme de sănătate.

„Bărbaţii care consumă mai mult zahăr decât este necesar pot dezvolta depresie, tulburări mentale, dar şi anxietate. Cantitatea recomandată de zahăr pentru a fi consumată este de 30 de grame pe zi, însă în momentul în care bărbaţii ajung să depăşească acest prag vor observa că au loc anumite modificări în organism. În momentul în care aleg să consume alimente care au un conţinut mare de zahăr nu vor face altceva decât să grăbeasca apariţia unor boli destul de grave“, a precizat Antonia Coman, medic endocrinolog.
 
Cum ne dăm seama dacă nivelul zahărului în sânge a crescut:
 
- Urinarea şi setea excesivă sunt două probleme care trebuie să le pună bărbaţilor un semn de întrebare. Este indicat să mergeţi la un consult de specialitate şi să faceţi o analiză de sânge pentru a vedea clar dacă nivelul zahărului a crescut.
 
- În momentul în care începem să pierdem în greutate fără motiv cu siguranţă este o problemă. Acest lucru se poate întâmpla din cauză că nivelul zahărului a crescut în organism, însă caloriile sunt pierdute prin urină.
 
- Dacă aţi dormit 8 ore pe noapte şi în momentul în care vă treziţi sunteţi obosiţi trebuie să ştiţi că există posibilitatea ca nivelul glucozei din sânge să fie destul de mare.
 
- În momentul în care nivelul sângelui în organism creşte pot apărea probleme cu vederea. 
 
Specialiştii spun că stilul de viaţă neechilibrat, lipsa de mişcare fizică sau regimul alimentar defectuos sunt printre cei mai mari duşmani ai sănătăţii. Toate aceste lucruri pot duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge şi apariţia diabetului, obezităţii şi bolilor de inimă.              
citeste totul despre: