Culmea tupeului. Omul de afaceri Genică Boerică, căutat prin Interpol de doi ani, a cerut contopirea pedepselor

Culmea tupeului. Omul de afaceri Genică Boerică, căutat prin Interpol de doi ani, a cerut contopirea pedepselor

Genică Boerică a fost dat în urmărire prin Interpol de doi ani

Omul de afaceri Genică Boerică a fost condamnat în anul 2014 la 10 ani de închisoare cu executare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA de peste 4,5 milioane de euro. Acesta a fugit din ţară înainte să fie condamnat defintiv la închisoare, iar de doi ani este dat în urmărire prin Interpol.

Dosarul în care Genică Boerică a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, se referă la obţinerea ilegală de restituire de TVA în valoare de 13,5 milioane de lei.  Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie 2001 - iunie 2003, inculpaţii au obţinut în diverse forme de participare penală şi prin mijloace frauduloase, suma de 13,6 milioane de lei din partea Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj. Genică Boerică a fost condamnat în anul 2014 de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie la 10 ani de închisoare cu executare pentru returnări ilegale de TVA. sentinţa în dosar.
 
Căutat de doi ani prin Interpol
 
Omul de afaceri Genică Boerică a reuşit să fugă din ţară înainte să fie condamnat la închisoare, iar de doi ani este căutat prin Interpol.
 
A cerut contopirea pedepselor
 
Chiar dacă este căutat de doi ani prin Interpol, Genică Boerică a avut tupeul să ceară contopirea pedepsei. Tribunalul Dolj a amânat judecarea cererii pe data de 12 septembrie. „Se va repeta procedura de citare cu acesta la ultimul domiciliu, prin afişare la uşa instanţei şi cu mandat de aducere“, se arată în motivarea instanţei.
 
Omul de afaceri Genică Boerică a contestat în luna iulie  executarea pedepsei de zece ani de închisoare, dar şi aplicarea legii mai favorabile la Tribunalul Bucureşti.
 
Genică Boerică a lovit în anul 2011 un tânăr aflat în scaun cu rotile aflat pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului.
 
Controversatul om de afaceri a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: