Criminalul păstrat în arest preventiv, deşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Bărbatul şi-a omorât cu cruzime un amic

Criminalul păstrat în arest preventiv, deşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Bărbatul şi-a omorât cu cruzime un amic

Victima a lăsat în urmă 2 fetiţe

Curtea de Apel Craiova a hotărât la sfârşitul săptămânii trecute să prelungească mandatul de arestare pe numele lui Vasile Stoica, în vârstă de 38 ani. Acesta este acuzat de omor calificat, cu premeditare şi prin cruzime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul se află în arest preventiv de anul trecut, de pe data de 19 august, fiind reţinut la două zile după ce a comis fapta. În luna octombrie anul trecut, dosarul a ajuns î instanţă cu inculatul în arest preventiv.
 
Pe data de 17 mai 2018, Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Vasile Stoica. Hotărârea a fost atacată cu apel de autorul crimei. Astfel, Curtea de Apel Craiova a hotărât să menţină măsura arestării preventive.
 
"Ura creştea în fiecare zi"
 
Vasile Stoica era consilier juridic la Comprexul Energetic Craiova, iar Lucian Dinulescu, victima lui, era lider de sindicat. Cei doi se cunoşteau de ani buni şi păreau chiar prieteni.
 
Procurorii doljeni au reţinut că „de o perioadă mai mare de timp, inculpatul a strâns ură pe victimă şi a căutat o ocazie de a se răzbuna pe aceasta. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât şi altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian şi urmare a acestui fapt, într-o noapte din luna iulie 2017 i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii, care era staţionată lângă blocul în care locuia“.
 
În final, pe 17 august, Stoica şi-a pus planul în aplicare şi l-a omorât pe Dinulescu pe malul Jiului. Medicii legişti au găsit pe corpul victimei 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.
 
La câteva ore după ce a fost ucis, cadavrul lui Dinulescu a fost găsit în Jiu de un bărbat din Malu Mare, care a sunat la poliţie. De atunci, autorul crimei se află în arest preventiv.
 
Tribunalul Dolj l-a condamnat nu numai la închisoare pe viaţă pentru fapta comisă. În plus, inculpatul a fost obligat să achite familiei victimei suma totală de 700.000 de lei drept daune morale. De asemenea, autorul omorului a fost obligat să le plătească celor două fetiţe pe care le-a lăsat orfane de tată o pensie lunară de câte 440 de lei până când vor împlini vârsta de 18 ani.
 
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de Stoica la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a hotărât, miercuri, să menţină măsura arestului preventiv dispusă faţă de el în urmă cu aproape un an. „Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Stoica Vasile Claudiu. Fixează termen intermediar pentru verificarea măsurii preventive la data de 31.08.2018. Definitivă“, se arată în hotărârea instanţei.
 
Primul termen de judecată al apelului a fost fixat de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova pentru data de 12 septembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: