Craiova: Tinerele iau lecţii la Crucea Roşie, ca să devină surori voluntare

Craiova: Tinerele iau lecţii la Crucea Roşie, ca să devină surori voluntare

Cursurile au început pe data de 5 octombrie şi vor dura până în vară

Multe dintre ele văd în aceste cursuri o şansă să îşi găsească un loc de muncă mai bun. Câştigate spun că vor fi oricum după un an de şcoală în care vor afla cum trebuie să acorde primul ajutor şi să se descurce în situaţii critice.

Profesia şi vârsta nu contează. Oricine doreşte să urmeze cursurile de surori voluntare de Cruce Roşie poate face acest lucru. „Disponibilitate să existe, dar şi dorinţa de a ştii cum să ai grijă de tine şi de cei din jur“, după cum spune Maria Vintilă, directorul filialei doljene a organizaţiei umanitare. Dincolo de motivaţia personală, de acumulare de noi cunoştinţe, sunt cursate care se gândesc serios să plece la muncă, oriunde în lume, iar aceste cursuri să le ajute să se angajeze acolo. Deşi este tehnician veterinar de profesie, Maria Micu nu lucrează şi nici perspective de angajare nu crede să aibă în viitorul apropiat. „Îmi place să ajut oamenii, iar aici exact asta învăţ, iar dacă mai am şi norocul să mă recomande pentru o slujbă în străinătate e nemaipomenit. Aici parcă nimeni nu are nevoie de noi“, spune tânăra de 22 de ani. Nici colega ei, Mirela Marta, de 37 de ani, confecţioner de meserie, nu exclude varianta plecării din ţară. „Dacă aş avea ocazia, nu aş rata-o. Căci în zilele astea nu ştii ce să mai faci pentru un serviciu bun“, mărturiseşte femeia. „Le-au fost de folos celor care au plecat la muncă în străinătate, în special acelora care îngrijesc bolnavi la domiciliu“, afirmă Maria Vintilă.
Practica, la căpătâiul bolnavului

Orele au loc după-amiaza, trei zile pe săptămână, prima dintre ele fiind susţinută ieri, ca o introducere în ce înseamnă Crucea Roşie. De astăzi, de la ora 16.30, vor începe orele despre anatomia şi fiziologia omului, urmând apoi cele despre igienă, depre tehnici de îngrijire a bolnavului, a copilului, precum şi cele de prim-ajutor premedical. 

Un an de şcoală

Înscrierile la cursurile de surori voluntare de Cruce Roşie se fac la sediul organizaţiei, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, blocul C3, apartamentul 3, până la sfârşitul lunii octombrie. Cursurile se întind pe durata unui an şcolar şi costă 365 de lei. Perioada de practică este programată pentru lunile aprilie – mai 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările