Craiova: Spărgătorii ATM-ului de la Spitalul Nr. 2, de negăsit

Craiova: Spărgătorii ATM-ului de la Spitalul Nr. 2, de negăsit

Paznicul spitalului Filantropia spune că nu a văzut nimic suspect în seara în care bancomatul a fost spart

La două luni de la jaf, poliţiştii spun că nu au probe pentru a aresta pe cineva. Imaginile surprinse de camerele video au fost decodate, însă feţele suspecţilor nu se observă foarte bine. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Bancomatul amplasat în incinta cabinetului medical de oncologie din cadrul Spitalului Filantropia a fost alimentat chiar cu două zile chiar înainte de a fi spart, în 29 noiembrie 2009. Hoţii au reuşit să fure aproximativ 300.000 de lei şi s-au făcut nevăzuţi. „În momentul de faţă există un cerc de suspecţi. Însă până în momentul de faţă, nu au fost strânse suficiente probe pentru a aresta pe cineva. Imaginile au fost decodate, dar nu se poate observa mare lucru“, a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj.  

Bancomatul nu a fost pus încă în funcţiune

Surse neoficiale din cadrul poliţiei au declarat că bancomatul a fost spart de trei angajaţi ai băncii, care înainte cu o lună de zile au demisionat. Uşa încăperii în care  este amplasat bancomatul nu a fost forţată , iar seiful nu a fost spart. ATM-ul nu funcţionează încă. Ion Nicu, paznicul Spitalului Filantropia, susţine că numai cineva care avea cheie putea intra acolo. „Eu chiar nu am văzut nimic suspect. M-au anunţat doar că bancomatul a fost spart şi am fost chemat la poliţie să dau declaraţie. Mai multe nu ştiu. Cert este că ATM-ul a mai fost spart cu ani în urmă, iar atunci s-a văzut clar modul de operare al hoţilor“, a povestit bărbatul. Paznicul Ion Nicu susţine că bancomatul nu era păzit de absolut nimeni.


Bărbatul precizează că nu era datoria lui să asigure paza, perimetrul lui fiind zona spitalului. „Nu am văzut nimic pentru că eu trebuie să fiu atent atât în spatele spitalului, cât şi la intrare ca să nu se întâmple ceva. Nu puteam să stau doar într-un singur loc“, a declarat paznicul Ion Nicu. Contactaţi de reporterii „Adevărul de Seară“, până la închiderea ediţiei, reprezentanţii băncii UniCredit Ţiriac nu au dat niciun răspuns cu privire la evenimentul din 29 noiembrie 2009.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările