Craiova: Un scafandru a fost înghiţit de ape. Forţele speciale nu reuşesc să-i găsească trupul luat de vârtej

Echipele de intervenţie caută de mai bine de 24 de ore trupul unui scafandru, care ieri s-a înecat în lacul din localitatea Fântânele, comuna Radovan. Bărbatul se afla în afara programului şi fixa o pânză specială la gura unui canal, pentru a scădea presiunea apei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nenorocirea s-a produs ieri, în jurul orei 12.30, în lacul de acumulare Fântânele. Emil Bondrescu (36 de ani), comandantul Gărzii Intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Craiova a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, fusese solicitat de o firmă care are în concesiune lacul să se  scufunde, pentru a fixa o pânză geotextilă la un stăvilar, necesară pentru a regla presiunea apei.

Emil Bondrescu (foto centru)


Din cauza presiunii mari, bărbatul, scafandru în cadrul ISU Dolj, a intrat de mai multe ori în apă, însă nu a reuşit să monteze pânza. Oamenii care erau în zonă spun că au văzut cum scafandrul a luptat cu şuvoaiele, ca să amplaseze pânza. „Erau mai multe persoane care lucrau la stăvilare. Unul a coborât în apă de vreo trei ori, iar a patra oară n-a mai ieşit. L-a înghiţit apa. Apoi un altul a încercat să intre după el. Vârtejul îi luase piciorul. Omul acela s-a tras repede în spate şi a scăpat”, povesteşte Traian Lupu (37 de ani), unul dintre martorii incidentului.

O noapte de căutări, fără succes


Imediat, unul dintre prietenii scafandrului a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. La scurt timp, în zonă au ajuns şi forţele de ajutor de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă şi medicii de pe SMURD. „Subofiţerul se afla în afara programului şi avea aprobată părăsirea garnizoanei. Din nefericire, a intrat de mai multe ori în lac, la un stăvilar de reglare a debitului apei”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt de la ISU Dolj. Lucrătorii de la ISU Dolj au încercat toată noaptea să-l scoată pe scafandru din apă. Căutările au fost reluate în această dimineaţă. La închiderea ediţiei, trupul neîsufleţit nu a fost scos la suprafaţă.

"Era un profesionist", spun colegii


Colegii spun despre scafandru că era printre cei mai implicaţi în acţiunile de salvare. „Era ultimul care ieşea din apă, când eram solicitaţi la cazuri de înec. Nu pleca până nu îşi îndeplinea misiunea”, povesteşte dr. Cristiana Geormăneanu, de la UPU-SMURD. Emil Bondrescu lucra în cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova de 14 ani.

Citeşte câteva dintre mărturiile salvatorului Emil Bondrescu, făcute cu câteva luni înainte de producerea tragediei mâine, în .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările