Craiova: Salariile angajaţilor veniţi din şomaj, subvenţionate de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii pot fi pregătiţi cu bani de la Uniunea Europeană
Angajaţii pot fi pregătiţi cu bani de la Uniunea Europeană

Firmele care angajează şomeri sau persoane cu dizabilităţi pot primi de la Uniunea Europeană până la 50% din salariul acestora.

Afaceriştii olteni au posibilitatea să primească bani prin Fondul Social European dacă încadrează şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, oameni care au abandonat şcoala sau persoane inactive. Banii vin însă numai dacă depun proiecte în acest sens la Organismul Intermediar Regional al Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Sud-Vest Oltenia.

Finanţare de până la două milioane de euro

Astfel, prin Schema de Ajutor de Stat „Bani pentru completarea echipei“, orice întreprindere mică sau mijlocie poate depune proiecte pentru a primi până la 50% din salariu pentru primele 12 luni după angajarea unei persoane defavorizate, 50% din leafa pentru primele 24 de luni după angajarea unei persoane extrem de defavorizate şi 75% din salariul pe primele 24 de luni după angajarea unei persoane cu handicap. „Valoarea finanţării solicitate pe această schemă de ajutor poate varia de la 10.000 de euro la două milioane de euro, iar propunerile de proiecte se primesc până la 31 martie. Firmele pot veni la sediul nostru pentru a solicita informaţii şi sprijin cu privire la accesarea unei finanţări“,a spus Mihaela Mocanu, director coordonator în cadrul OIRPOSDRU Oltenia. Potrivit acesteia, cei interesaţi pot contacta organismul şi prin e-mail, la stanescu.d@oirsvfse.ro sau petre.b@oirsvfse.ro . 


Şcolirea angajaţilor, plătită până la 80%


Schema de Ajutor de Stat mai prevede însă şi bani pentru formare profesională şi sume pentru asigurarea sănătăţii şi siguranţei salariaţilor la locul de muncă. Angajatorii îşi pot şcoli salariaţii atât printr-o pregătire generală cât şi printr-una specifică, în cadrul unor proiecte a căror valoarea poate varia între 10.000 şi două milioane de euro.  În acest caz, ajutorul acordat prin Fondul Social European este cuprins între 60 şi 80% pentru formarea generală şi 25 şi 45% pentru formarea specifică, în funcţie de mărimea firmei solicitante. În ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea la locul de muncă, firmele pot primi un ajutor de până la 100% din costurile eligibile ale proiectului, care nu poate depăşi însă 200.000 de euro.
Cererile de finanţare se completează şi se trimit online, accesând pagina de internet www.fseromania.ro, secţiunea “Cerere de propuneri de proiecte”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite