Craiova: PIC redeschide hipermarketurile din Craiova şi Piteşti

Omul de afaceri Cornel Penescu îşi menţine planurile pe care le-a făcut publice la ieşirea sa din închisoare şi redeschide porţile magazinului din Bănie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hipermarketul din Craiova va fi primul din reţeaua dezvoltată începând din anul 2004 de compania PIC care va fi redeschis, după ce ultimul magazin care rămăsese funcţional, cel de la Piteşti, a fost închis în luna ianuarie a acestui an. Potrivit reprezentanţilor PIC, următorul magazin va fi redeschis la Piteşti. “Primul magazin care urmează a fi deschis din reţea, este magazinul din Craiova, urmând ca în aproximativ o lună şi jumătate de la deschidere, să fie deschis şi magazinul din Piteşti. Am ales magazinul din Craiova, pentru că este mai uşor de readus pe piaţa de retail datorită faptului ca acolo a funcţionat tot timpul magazinul Interhome. Practic, locaţia nu a fost închisă definitiv niciodată. Acest aspect ne permite o deschidere mai uşoară din punct de vedere tehnic al tuturor utilajelor şi structurilor aferente”,  a declarat Claudia Rusu, Director Marketing la Muntenia Hipermarket, firma care va opera magazinele PIC din ţară.

Reprezentanţii PIC estimează deschiderea magazinului din Craiova pentru mijlocul lunii iunie.

PIC a operat în ţară cinci hipermarketuri. Hipermarketul din Craiova a fost deschis de Grupul Pic în 2006, având la vremea respectivă aproximativ 700 de angajaţi. După arestarea pentru dare de mită a lui Cornel Penescu, în aprilie anul trecut, situaţia financiară a grupului s-a înrăutăţit. Sub presiunea furnizorilor, Pic a trecut la disponibilizări masive, inclusiv în cadrul magazinului de la Craiova, fapt care a generat nemulţumirea angajaţilor. În cursul anului 2009, în faţa magazinului au avut loc două proteste ale foştilor salariaţi care îşi cereau drepturile restante. În luna decembrie, în magazinul de la Craiova nu mai lucrau decât 50 de angajaţi.


Deşi a lansat un amplu proces de restructurare, Pic a cerut în cele din urmă insolvenţa pentru a se pune la adăpost de cererile furnizorilor. Astfel, retailerul a intrat în procedură de reorganizare judiciară la 16 noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările