Craiova: Parcul greşelilor gramaticale flagrante

Cel mai mare loc de recreere pentru craioveni tinde să devină un spaţiu în care incultura este la ea acasă.În mai multe zone ale Parcului Nicolae Romanescu sunt amplasate plăcuţe cu greşeli de ortografie şi punctuaţie care stârnesc amuzamentul sau indignarea trecătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar la intrarea în parc este amplasată o pancartă pe care sunt enunţate toate regulile pe care vizitatorii ar trebui să le respecte. Iniţiativa ar fi una lăudabilă dacă pe înştiinţarea cu pricina nu ar lipsi semnele de punctuaţie. Nici măcar o virgulă sau un punct nu se regăsesc în enunţul ce se întinde pe cel puţin zece rânduri.„Accesul de monopode motorete motociclete“, apare scris la mijlocul pancartei cu vopsea de culoare albă.Şirul greşelilor gramaticale nu se opreşte aici. Cele două locuri de joacă pentru copii de lângă Grădina Zoologică sunt marcate cu anunţuri care l-ar revolta până şi pe un copil de clasa a III-a. „Loc de joacă copii“, scrie mare pe ambele pancarte. Din păcate, cacofonia evidentă nu a fost observată de persoanele care au gândit anunţul respectiv. În schimb, greşeala a fost observată de părinţii copiilor. „Nu mi se pare normal, dar nu avem ce să facem. Cineva din conducerea primăriei trebuia să remedieze greşeala mult mai devreme“, a declarat Iuliana Croitoru, mama unui băieţel de şapte ani.Părinţi revoltaţi

O altă mămică a fost şi mai tranşantă. „Responsabilitatea este a persoanelor care le-au imprimat. Copiii noştri nu ar trebui să citească aceste cacofonii pentru că le dau un exemplu prost“, susţine Nicoleta Negrea. Chiar şi indicatorul spre locul de joacă pentru copii conţine o greşeală flagrantă. Pe acesta scrie: „Spre Parcul de distracţi“. „Eu sunt în trecere. Sunt din Turnu Severin şi am venit într-o excursie cu mai mulţi copii. Recunosc că nu văzusem această greşeală, însă este inadmisibil aşa ceva, mai ales în apropierea unui loc de joacă“, apreciază Daniela Smârdan.La Grădina Zoologică aflăm că un fazan este „originar din japonez“ şi exemplele cu enunţuri scrise parcă de analfabeţi nu se opresc aici.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările