Craiova, oraş capcană pentru turişti. Şoferii care tranzitează Bănia nu sunt informaţi că trebuie să cumpere vinietă

 Craiova, oraş capcană pentru turişti. Şoferii care tranzitează Bănia nu sunt informaţi că trebuie să cumpere vinietă

Peste 60.000 de craioveni şi-au ridicat vinieta de la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe. Foto: Victor C. Boldîr

La intrările în oraş nu au fost afişate panouri care să-i anunţe pe şoferi cu privire la taxa de parcare instituită de municipalitate. Poliţia Locală anunţă că începe sezonul de amenzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taxa de parcare obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice din Craiova le-ar putea da mari bătăi de cap şoferilor care sunt în tranzit prin Bănie. Potrivit regulamentului de parcare aprobat de consilierii locali în urmă cu două luni, chiar şi persoanele care nu au domiciliul în Bănie sunt obligate să procure respectivul autocolant pe care trebuie să îl afişeze în parbriz.
Astfel, proiectul se aplică şi proprietarilor sau utilizatorilor de maşini înmatriculate în alte ţări, care locuiesc în Bănie, dar şi turiştilor care trec pentru o singură zi prin Cetatea Banilor şi sunt nevoiţi să parcheze, sau care zăbovesc timp de mai multe zile. Din acest motiv, regulamentul permite achitarea a trei tipuri de taxă de parcare: cea de 1 leu care este valabilă pentru o zi, cea de 15 lei, valabilă pentru o lună, şi cea de 40 de lei care permite parcarea autovehicului timp de un an.

Însă persoanele care sunt în tranzit prin Bănie nu au de unde să ştie de regulamentul legal. La intrările în municipiu nu au fost amplasate panouri care să atenţioneze cu privire la obligativitatea de a achiziţiona vinieta. Mai mult, dacă eşti turist şi afli din greşeală de vinietă, va trebuie să te îndrepţi spre cel mai apropiat chioşc de ziare, unde trebuie să întrebi pentru că niciuna dintre tonete nu are vreun panou pe care să anunţe că pot fi cumpărate autocolante.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, până în prezent au fost ridicate 60.000 de viniete, fiind 100.000 de autovehicule înregistrate în Bănie. În afară de acestea, alte 8.000 de persoane cu maşini înmatriculate în alte ţări sau în alte judeţe au venit să se înregistreze. Rău-platnicii riscă amenzi între 100 şi 500 de lei, iar persoanele care nu o afişează la loc vizibil vor fi sancţionaţi cu amenzi între 100 şi 200 de lei. Agenţii locali mai au posibilitatea, cu ajutorul angajaţilor RAT Control, să dispună ridicarea maşinii, preţul recuperării autovehiculului fiind de 300 de lei. Zilele acestea, agenţii Poliţiei Craiova au început o verificare a maşinilor pentru a-i identifica pe cei care nu s-a supus hotărârii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările