Craiova: Locuitorii din Corniţoiu, Craioviţa Nouă şi Valea Roşie, inventariaţi de probă în cadrul recensământului populaţiei

Craiova: Locuitorii din Corniţoiu, Craioviţa Nouă şi Valea Roşie, inventariaţi de probă în cadrul recensământului populaţiei

Foto:arhivă

Craiovenii care locuiesc pe anumite străzi din cartierele Corniţoiu, Craioviţa Nouă şi Valea Roşie vor fi vizitaţi în perioada 7-16 mai de recenzori în cadrul unui recensământ de probă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au decis ca în fiecare localitate reşedinţă de judeţ dar şi în alte trei din mediul rural să aibă loc un recensământ de probă pentru a testa organizarea şi metodologia folosită dar şi dacă un recenzor poate îndeplini norma de lucru. Activitatea este una de pregătire în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, care va avea loc în această toamnă. Datele colectate cu prilejul recensământului pilot nu vor fi o sursă de date referitoare la populaţie şi locuinţe.


În Craiova sunt vizate trei sectoare din cartierele Corniţoiu , Valea Roşie şi Craioviţa Nouă, în timp ce în mediul rural vor fi recenzate locuinţe din satul Almăj din comuna cu acelaşi nume, Sălcuţa, precum şi satul Panaghia, ultimele două fiind alese pentru că au o populaţie numeroasă de etnie romă. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Stastistică susţin că parcurgerea unui formular va necesita o oră, iar craiovenii sunt rugaţi să colaboreze cu recenzorii pentru a permite finalizarea rapidă a procedurii. „Este vorba de formulare foarte ample, cu un grad de detaliere mult mai mare decât la recensământul anterior”,a spus Mariana Tănase, directorul DRS Craiova.

Toţi recenzorii vor avea şi la recensământul de probă, ca şi la cel propriu-zis, documente de identificare, pe care le vor prezenta în momentul sosirii la domiciliile intervievaţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările