Craiova: Deţinuţii se satură, bolnavii fac foamea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) din Craiova mănâncă zilnic ca la restaurant.

Puşcăriaşii au parte de un meniu bine ales, iar de pe masă nu lipsesc chifteluţele şi cârnaţii. În spitale, pacienţii au parte de o bucată de carne de cel mult două ori pe săptămână. „ Noi mâncăm bine de tot. Când te gândeşti că sunt bolnavi care nu acelaşi meniu ca al nostru, ci mănâncă ce apucă. Meniul de astăzi este ciorbă de fasole, chifteluţe cu orez, iar la desert primim un măr. De când sunt aici, de trei ani şi patru luni, nu mi s-a întâmplat niciodată să mă ridic de la masă fără să fiu sătul. Hrana pe care o primim este verificată şi de un medic, aşa că suntem pe mâini bune“, a spus Nicolae Fiştogenau (49 de ani) din Bănie. Deţinuţii spun că mâncarea de la puşcărie este mai bună decât la mama casă. „Acasă nu ştiu dacă mâncam zilnic carne. Aici nu a fost zi în care să ne lipsească. În cazul în care nu ne-am săturat, nici nu s-a pus problema să nu primim încă o porţie“, a povestit Stelian Grişcă (56 de ani).  

Deţinuţii spun că mâncarea este bună şi consistentă

image

Meniu în funcţie de boli şi religie

Conducerea penitenciarului susţine că a fost stabilit un preţ la nivel naţional pentru meniul zilnic. „Valoarea este de 3,4 - 4 lei pe zi. Legea spune clar că la o masă trebuie neapărat să consume carne. Pentru persoanele bolnave de diabet avem un alt meniu, iar pentru cei care au o altă religie la fel. Mâncarea este verificată înainte de ajunge pe masa persoanelor private de libertate“, a spus Denisa Ganea, purtător de cuvânt în cadrul PMS Craiova. 

Deţinuţii primesc carne zilnic

image

În schimb, bolnavii de la spitelele din Craiova primesc mâncare cât să nu moară de foame.  Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU)din Craiova, un bolnav mănâncă de şapte lei pe zi, „este suma alocată de Ministerul Sănătăţii, pe care noi o respectăm şi din care încercăm să îi asigurăm pacientului o alimentaţie potrivită”, a declarat medicul Cristiana Geormăneanu, purtărtorul de cuvânt de la SJU. Potrivit angajaţilor spitalului, un bolnav primeşte la micul dejun o cană de ceai şi câteva felii de pâine cu două feliuţe de brânză sau un cub de unt. La prânz, un pacient poate mânca două feluri de mâncare, primul fiind ciorbă de cartofi, fără carne, sau supă, iar al doilea este fie mâncare de orez, sau mâncare de cartofi, de mazăre sau de fasole, din conserve. Cina este la fel de sărăcăcioasă, pentru că bolnavul bea o cană de ceai şi îşi drege foamea cu două eugenii. Bolnavii spun că primesc carne de două ori, cel mult de trei ori pe săptămână, şi o pâine pe zi.

Un meniu la spital este destul de sărăcăcioasă

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite