Craiova: Dan Podeanu, de o viaţă mânuieşte sabia

Craiova: Dan Podeanu, de o viaţă mânuieşte sabia

Craiova: Dan Podeanu, de o viaţă mânuieşte sabia

De numele lui Dan Podeanu se leagă principalele performanţe ale scrimei feminine româneşti. Spune că dacă nu ar fi făcut scrimă, ar fi devenit profesor de geografie sau istorie.


De când se ştie a fost atras de actul educaţiei, al formării tinerilor sportivi. Nu s-ar fi văzut lucrând într-un alt domeniu. S-a născut în Mehedinţi, dar din la şapte ani s-a mutat în Craiova, unde a absolvit renumitele colegii Fraţii Buzeşti şi Carol I. De mic a fost fascinat de sport. Timpul petrecut alături de vecinii de bloc pe maidanul din zona în care locuia a fost o perioadă deosebită pentru el. Atunci băieţii se jucau cu praştia, arcul sau se luptau cu săbiile. Acesta a fost începutul lui Dan Podeanu în scrimă. A început să practice acest sport de la 12 ani. Ca sportiv l-a avut îndrumător chiar pe colegul său, Dumitru Popescu, antrenor emerit.

Campion naţional la 16 ani


Scrima nu a fost singurul sport care i-a plăcut. În liceu a jucat baschet. „Am plecat în timpul unui turneu de baschet pentru a participa la Campionatul Naţional de scrimă şi am obţinut titlul la juniori. Aveam doar 16 ani“, povesteşte Dan Podeanu. Ca sportiv, Dan Podeanu a cucerit două titluri naţionale la juniori, un titlu naţional la seniori şi a fost campion balcanic.

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi povestea pe larg a lui Dan Podeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: