Craiova: Covei, fotografiat de 38 de ori când „trăgea“ cu cardul

Procurorii DIICOT deţin imagini cu beizadeaua Iustin Covei în timp ce scotea fraudulos bani din bancomate, suma totală retrasă de el ajungând la aproximativ o jumătate de miliard de lei vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT deţin 38 de imagini în care Iustin Covei (23 de ani) apare alături de diferite persoane în timp ce retrăgea fraudulos bani din bancomate, suma totală fiind de 44.326 lei. El a ajuns, conform DIICOT, lider al unei grupări dintre cele patru mari reţele craiovene care se ocupă de fraudele bancare, datorită imaginii anterior construite în mass-media de „protejat“ în raporturile cu autorităţile judiciare craiovene.

Colecţie de dosare penale

Poreclit „Pralea“ sau „Copilu’“, Iustin Covei are o adevărată „colecţie“ de dosare penale, fiind anchetat pentru prima dată când avea doar 16 ani. De fiecare dată, beizadeaua a scăpat basma curată.

Petrel Hălănel era în legături strânse cu lumea interlopă doljeană, dispunea de mijloacele financiare şi avea cunoştinţe tehnice. Anchetatorii arată că Iustin Covei şi Hălănel au recrutat mai mulţi tineri care să îndeplinească diferite sarcini în cadrul grupului, precum retragerea de numerar cu carduri falsificate, probarea dispozitivelor de schimb, transportarea instrumentelor de confecţionare a acestora între locaţiile utilizate de grup şi sprijin la confecţionarea acestora. Astfel de echipamente au fost confecţionate, conform DIICOT, şi în locuinţa lui Iustin Covei din Craiova.

Cei doi prieteni erau informaţi din timp despre acţiunile poliţiei, astfel că de multe ori şi-au desfăşurat în tihnă ilegalităţile. Într-o discuţie telefonică, interceptată de anchetatori, la 1 iulie 2009, Covei îl avertiza pe Hălănel în legătură cu o descindere a poliţiştilor care supravegheau bancomatele din Craiova. „Trimite băiatul acum acolo! Mai pe seară e razie mare. Dar vezi să n-ai ceva prin maşină, de-ale tale. Vezi că e razie mare, trimite-l acum! Că m-a sunat şi pe mine“, i-a transmis Covei lui Hălănel.

Prins după IP

Procurorii DIICOT au dat de urma lui Iustin după ce de la IP-ul 86.126.88.161 alocat de către furnizorul de servicii internet abonatului Marin Covei, tatăl lui Iustin Covei, a fost trimis, la 12 iunie 2009, un e‑mail cu două aplicaţii informatice folosite de skimmeri. În urma monitorizărilor, Covei a fost interceptat, la 27 iulie 2009, pe teritoriul Ungariei, unde a desfăşurat activităţi de skimming.

Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Covei jr. şi Hălănel a adus prejudicii de milioane de euro în mai multe state din Europa, dar şi în Australia şi în Iordania. Alături de alte 15 persoane, Iustin a fost arestat la 18 septembrie 2009, iar luni au fost trimişi în judecată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările