FOTO:Academicianul Dan Berindei îşi va dona colecţia de cărţi strânsă în 76 de ani Bibliotecii Judeţene din Craiova

FOTO:Academicianul Dan Berindei îşi va dona colecţia de cărţi strânsă în 76 de ani Bibliotecii Judeţene din Craiova

Academicianul îşi donează cărţile strânse în 76 de ani

Dan Berindei a declarat că fondul de carte care va fi donat este strâns în 76 de ani. Academicianul a declarat că are cea mai mare bibliotecă personală de istorie din ţară, după cea a lui Iorga.

Zeci de mii de volume valoroase vor ajunge la Biblioteca Judeţean „Alexandru şi Aristia Aman“. „Vă mărturisesc faptul că inima m-a atras spre aceste meleaguri. În acelaşi timp, a trebuit să mă gândesc şi să cântăresc toate ofertele. Totul era ca pentru această bibliotecă să găsim cel mai prielnic cămin şi, pe de altă parte, să o păstrăm ca pe o entitate distinctă, rămânând astfel legată de mine prin însăşi alcătuirea ei. Fondul de carte care va fi donat este strâns în 76 de ani“, a declarat vicepreşedintele Academiei Române.
 
Volumele nu vor fi luate acasă
 
Secţia unde vor ajunge cărţile va purta numele «Academician Dan Berindei». „Fondul de carte va fi intangibil, în sensul că volumele nu vor putea fi luate acasă, ci vor fi puse la dispoziţia cititorilor în regim de sală de lectură. În cel mai scurt timp, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene vor merge la Bucureşti, pentru a începe inventarierea, şi, pe măsură ce aceasta se derulează şi avem pregătit un lot de câteva mii de cărţi, le vom aduce aici, la Craiova. Va fi un circuit care va dura, apreciem noi, câteva luni, luând în considerare faptul că vorbim despre aproximativ 600 de metri liniari de cărţi“, a spus Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“.
 
Dan Berindei este vicepreşedinte al Academiei Române din anul 2006. A semnat peste 550 de studii ştiinţifice, peste 700 de articole în presă şi peste 50 de cărţi, în special privind istoria politică universală şi românească a secolelor XVIII-XX, precum şi istoria culturii, printre care „Revoluţia română din 1821“, „Societatea românească în vremea lui Carol I“, „Diplomaţia românească modernă“ şi „Revoluţia română din 1848-1849: Consideraţii şi reflecţii“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările