Craiova candidează pentru titlul de capitală culturală europeană

Craiova candidează pentru titlul de capitală culturală europeană

Prazul oltenesc este noua mascotă a oraşului Craiova

Craiova vrea să-şi depună candidatura la titlul de capitală europenă. Primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilscu, a declarat că a fost semnat un protocol prin care instituţiile din Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Dolj vor colabora la îmbunătaţirea imaginii municipiului şi a Regiunii Oltenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Craiova candidează la titlul de capitală europeană alături de oraşe din România, precum  Iaşi, Timişoara, Cluj şi Arad. Oltenii au de acum înainte o mascotă- prazul oltenesc. A fost realizată din materiale textile de culoare verde şi a fost accesorizată cu ochi, păr şi joben. „Am ajuns la concluzia că trebuie să fie ceva ecologic, pentru că această componentă - ecologică - este foarte importantă la nivel european şi ce putea fi mai verde şi mai ecologic decât prazul? Este un lucru la care se gândesc cei mai mulţi români când se gândesc la olteni. Evident, a fost în dezbatere şi zaibărul, dar nu puteam face o mascotă cu zaibăr, iar leul este o emblemă sportivă“, a spus edilul oraşului.
 
Instituţiile din Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Dolj care au semnat protocolul s-au obligat să ajute oraşul Craiova să câştige titlul de capitala culturală europeană în anul 2021. Trebuie să  realizeze de festivaluri, evenimente şi spectacole ce au ca scop promovarea oraşului, a regiunii, să pună la cale platforme culturale comune ce va oferi o strategie culturală unitară din punct de vedere regional, să realizez programe ce au ca scop dezvoltarea civică şi socio-culturală a regiunii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările