Craiova: Brâncuşi, Eminescu, Sorescu, Amza, Păunescu, chiar Churchill, invocaţi la lansarea revistei Grupării Mobile de Jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri, scriitori, editori de carte s-au reunit astăzi „Sub semnul Buzeştilor“, publicaţie ajunsă la numărul 4, în care paginile căreia şi-au găsit loc fragmente din viaţa jandarmilor în egală măsură cu relatări despre personalităţi al căror nume se confundă cu plaiurile olteneşti.

Generalul de brigadă Ion Constantin recomandă revista editată de Gruparea de Jandarmi Mobilă (GMJ) Craiova pentru „conţinutul variat şi bogat în semnături prestigioase“.

General de brigadă Ion Constantin

image

Pentru scriitorul Tudor Nedelcea, senior editor al publicaţiei,  „jandarmii se dovedesc oameni ai condeiului, iar faptul că revista, pe care aş numi-o almanah, este întregită de oameni de cultură, este dovada că această instituţie se deschide spre lumea civilă, spre universitate, spre cultură“.

Petre Gigea-Gorun

image

Ca fost primar al Craiovei, Petre Gigea Gorun le-a mărturisit jandarmilor prezenţi la lansarea numărului 4 al revistei „Sub semnul Buzeştilor“ că ştie ce înseamnă pentru liniştea oraşului activitatea lor şi i-a felicitat pentru deschiderea către oamenii în slujba cărora au ales să muncească. „Winston Churchill spunea că nu este democraţia cea mai bună realizare, dar că nu avem altceva să punem în loc, deci trebuie de ea să avem grijă“, a mai spus Petre Gigea-Gorun, cunoscut şi ca fost ambasador al României la Paris, fost ministru de finanţe şi guvernator al Românie la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

image

Dincolo de date, informări şi relatări despre activitatea jandarmilor, revista grupării spune povestea lui „Brâncuşi la Craiova“, aşternută pe hârtie de profesorul Paul Rezeanu, apoi reaminteşte un interviu acordat de Adrian Păunescu ziaristului Constantin Preda în urmă cu 10 ani, vorbeşte de marele Amza şi nu-i uită pe Eminescu şi Marin Sorescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite