Continuă scandalul în care o femeie e acuzată că nu dă banii strânşi pentru copiii bolnavi. „A înşelat inclusiv o mamă căreia i-a murit fetiţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pexels
FOTO Pexels

Tot mai mulţi români care au strâns fonduri de-a lungul anilor pentru oameni bolnavi se declară indignaţi de atitudinea Florentinei Gavrilă, femeia din Constanţa acuzată de părinţi că nu ar vrea să dea banii donaţi pentru copiii bolnavi de cancer.

Alina Istrate locuieşte în Italia şi de acolo încearcă să-i ajute pe cei de acasă. Pe Facebook este cunoscută ca Mikaela Andreea, specializată în strângere de fonduri pentru bolnavi. "O prietenă mi-a povestit de Florentina Gavrilă, femeia din Constanţa care nu vrea să dea banii strânşi în mai multe campanii. Am intrat pe contul ei şi am rămas şocată. Această femeie se ocupa simultan de 10 cazuri. I-am contactat pe toţi oamenii care ceruseră ajutor şi nu mi-a venit să cred ce se întâmplă. Nu a dat înapoi mulţi bani. Nu ai cum să faci asta, nu ai cum să te ocupi fizic de 10 cazuri în acelaşi timp. Toţi fondatorii avem job-uri, familii. Noi facem asta din dorinţa de a ajuta, fără să avem vreun câştig. Şi-a bătut joc de nişte copilaşi care luptă să trăiască", a declarat Alina Istrate.

Fondatorul spune că cel mai mult a şocat-o cazul unei femei din Iaşi care şi-a pierdut copilul. "Florentina Gavrilă a înşelat inclusiv o mamă căreia i-a murit fetiţa la începutul lunii februarie. Doamna mi-a povestit că acestă femeie i-a dat 2.000 de euro pentru înmormântare, dar i-a spus că sunt din banii ei personali, pentru că Facebook nu ar fi virat bănuţii strânşi pentru fetiţă. Femeia a mulţumit şi i-a spus Florentinei Gavrilă să doneze diferenţa strânsă pentru micuţa ei care nu mai este altor copii care luptă să trăiască. Întreb: unde sunt acei bani?", a mai spus Alina Istrate.

Aceasta a precizat că a contactat-o personal pe Florentina Gavrilă, dar femeia nu i-ar fi putut spune cu exactitate când va vira banii strânşi pentru copii. "Mi-a spus că ea vrea să-şi facă o fundaţie şi are nevoie să demonstreze în instanţă că are bani în cont. Că-i dă după aceea. Ferească Dumnezeu, cum să faci aşa ceva? Ce mă intrigă cel mai mult este că şi acum, după ce cazul a devenit public, ea continuă să spună aceleaşi aberaţii şi nimeni nu reuşeşte s-o forţeze să dea banii oamenilor", a mai declarat fondatorul.

Alina Istrate face un apel către toţi care donează bani în grupurile strângere de fonduri. "Oamenii trebuie să urmărească ce se întâmplă pe acele grupuri. Facebook începe să vireze banii către fondator imediat după 7 zile, iar bănuţii trebuie să fie imediat, dar imediat viraţi către omul care are îi aşteaptă cu sufletul la gură. În plus, fondatorul este obligat să posteze pe grupul respectiv chitanţele cu toate transferurile făcute. Dacă nu e transparenţă, dacă oamenii văd că nu se publică documentele respective, mai bine virează banii direct în contul celor aflaţi în suferinţă, pentru că înseamnă că ceva nu este în regulă cu cel care se ocupă de strângerea de fonduri", a explicat Alina Istrate.

"Rugămintea mea cea mai mare este ca oamenii să nu rămână cu impresia că toţi fondatorii sunt la fel. Ar fi păcat să nu mai doneze de teamă că banii nu ajung acolo unde trebuie. Sunt zeci de copii care aşteaptă ajutorul nostru. Nu trebuie să-i părăsim pentru că o femeie nu are suflet. Pe ea trebuie s-o înlăturăm, iar noi trebuie să rămânem uniţi", a concluzionat fondatorul.

Florentina Gavrilă (28 de ani), din Constanţa, a iniţiat strângeri de fonduri pe Facebook, în numele unor persoane cu probleme grave de sănătate. Printre acestea se află şi Adelina Juncu, o fetiţă de 11 ani care suferă de leucemie, şi Andrei Curcă (19 ani), din Constanţa, un tânăr diagnosticat cu cancer. În prezent, Adelina se află într-o clinică din Roma, unde primeşte tratament de specialitate, dar extrem de costisitor şi greu de susţinut de părinţii fetiţei. Pentru fetiţă, oamenii au donat 39 000 de euro, iar pentru Andrei - 8 000 de euro. Până acum, Florentina Gavrilă nu le-a dat părinţilor sumele strânse. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor care au demarat o anchetă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite