Consilierul juridic care şi-a ucis cel mai bun prieten cu 27 de lovituri de cuţit, trimis în judecată. Autorul a pus la cale crima cu mult timp înainte

Consilierul juridic care şi-a ucis cel mai bun prieten cu 27 de lovituri de cuţit, trimis în judecată. Autorul a pus la cale crima cu mult timp înainte

Lucian Dinulescu a fost ucis cu 27 de lovituri de cuţit Foto: Lupa.ro

Vasile Stoica, în vârstă de 38 de ani, consilier juridic în cadrul CET Craiova, şi-a ucis pe data de 17 august 2017 cel mai bun prieten pe malul Jiului cu 27 de lovituri de cuţit. Procurorii din cadrul Parchetului pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pentru omor calificat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că pe data de 17 august 2017, Vasile Stoica l-a sunat pe Lucian Dinulescu şi i-a propus să se întâlnească. Cei doi prieteni s-au văzut în cartierul 1 Mai, iar de acolo au plecat pe malul Jiului. Anchetatorii au stabilit că Stoica a pus la cale crima cu mult timp în urmă, însă în ziua respectivă s-a hotărât să îşi ducă planul la bun sfârşit. 
 
Ucis cu 27 de lovituri de cuţit
 
Vasile Stoica avea în maşină un cosor şi un cuţit, iar în momentul în care victima nu era atentă a înjunghiat-o fără milă de 27 de ori. Criminalul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor din cadrul Prachetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. „ Inculpatul a declarat că, la un moment dat, a coborât pe malul Jiului având în mână cuţitul pe care l-a aşezat pe mal, la câţiva metri de victimă, în timp ce aceasta pescuia. După ce a avut mai multe ezitări, inculpatul a mers la maşină şi a luat din portbagaj cosorul cu care a coborât malul spre victimă, care se afla cu spatele la el, iar când aceasta s-a întors către el i-a aplicat o lovitură cu cosorul în zona umărului drept. Acesta a început să ţipe şi s-a întors către el, iar atunci l-a lovit din nou cu cosorul în cotul stâng. După aceea a luat cuţitul de pe mal şi l-a lovit de mai multe ori, la întâmplare, în zona abdomenului, a spatelui, a gâtului, iar la un moment dat a căzut peste el în apă şi a continuat să îl lovească de mai multe ori până când a văzut că nu mai opune rezistenţă, după care l-a împins în apă“, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.
 
Criminalul a fugit imediat de la faţa locului, însă a fost prins în baza imaginilor suprinse de camerele video din zonă. În faţa procurorilor a declart că a săvârşit pentru că din cauza victimei pierduse aproximativ 3.000 de euro, dar şi că acesta îi zgâriase intenţionat maşina.
 
Procurorii au trimis dosarul la Tribunalul Dolj, urmând ca acesta să intre în camera preliminară.
        
 
 
citeste totul despre: