Compania ETI din Turcia va investi 40 de milioane euro într-o fabrică de biscuiţi şi prăjituri la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta fabrica de biscuiţi care va fi construită la Craiova
Aşa va arăta fabrica de biscuiţi care va fi construită la Craiova

ETİ, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, va construi la Craiova la o fabrică de biscuiţi. Investiţia va fi gata la anul în luna octombrie. 300 de angajaţi vor produce biscuiţi şi prăjituri.

Compania din Turcia a anunţat că vor fi create şi 300 de locuri de muncă în Craiova. Fabrica va produce biscuiţi săraţi şi dulci, precum şi prăjituri. 

„Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori, astfel încât produsele să se menţină proaspete şi savuroase. România este prima noastră investiţie în afara Turciei şi de aceea reprezintă un loc special pentru noi. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv”, a spus Firuzhan Kanatlı, Preşedinte ETİ.

Compania ETI din Turcia va investi suma de 40 de milioane de euro în fabrica de biscuiţi. Astăzi au fost demarate lucrările la Craiova. Compania ETI din Turcia deţine şapte fabrici în  prezent  în care lucrează 7.000 de oameni. 

Avantajele oferite de România

Fabrica va produce 11.000 de tone de produse în primul an, însă reprezentanţii companiei sunt convinşi că acest număr va creşte treptat în următorii ani. ”România oferă multe avantaje, printre care rolul său important la nivel regional şi oportunităţile pieţei interne. Am convingerea că, în scurt timp, vom dovedi că am luat decizia corectă de a investi aici. Fabrica din Craiova ne va oferi un avantaj competitiv major în sectorul biscuiţilor şi al dulciurilor, în care activăm”, a mai spus Firuzhan Kanatlı, Preşedinte ETİ.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite