Comentarii halucinante în spaţiul public despre COVID. „Ambulanţele merg goale prin oraş să ne sperie”

Comentarii halucinante în spaţiul public despre COVID. „Ambulanţele merg goale prin oraş să ne sperie”

Mii de comentarii apar pe paginile de socializare atunci când vine vorba de COVID 19, unele dintre ele fiind halucinante. Un psiholog consideră că toate aceste comentarii sunt extrem de periculoase şi tind să creeze psihoză în masă

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ai auzit că vor ăştia să ne carantineze şi să ne vaccineze cu mandat?...Minciuni că sunt spitalele pline. Mint"... "Am o prietenă în spital. ATI-urile sunt goale. Plătesc ziariştii să mintă la televizor"... "Ambulanţele merg goale prin oraş să sperie lumea"... Acestea sunt doar câteva dintre miile de comentarii ce apar la postările care au legătură cu situaţia epidemiologică.

Psihologul craiovean George Vîlceleanu consideră că toate aceste comentarii sunt extrem de periculoase: „Comentariile astea tind să creeze o psihoză în masă, cu repercusiuni grave asupra sănătăţii mintale, datorită nesiguranţei şi temerilor de moarte. Oamenii au ajuns să refuze constant prezentarea la medic, inclusiv la spital... Apare pregnant refuzul socializării prin autoizolare cu repercursiuni grave asupra fizicului, cât si psihicului, schimbându-se treptat patologia depresiilor, anxietăţii si atacurilor de panică", a declarat George Vîlceleanu.

Psihologul vine şi cu câteva soluţii. "Gradul de credibilitate în autorităţi trebuie să crească, informarea trebuie să fie cât mai corectă. Informarea trebuie să se facă în funcţie de gradul de cultură si înţelegere al oamenilor. Fără îndoială, rolul cel mai important si definitoriu revine politicienilor, care la acest moment de impas, au obligaţia morală de a sprijinii populaţia. Nu trebuie să ignorăm ce se întâmplă, trebuie urgent să se ia măsuri", a mai spus psihologul George Vîlceleanu.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările