Combinaţia ideală între carbohidraţi şi grăsimi. „Dacă înveţi să le consumi, chiar te pot ajuta să slăbeşti“

Combinaţia ideală între carbohidraţi şi grăsimi. „Dacă înveţi să le consumi, chiar te pot ajuta să slăbeşti“

Corpul uman are nevoie de unele grăsimi, dar cel mai important este ca acestea să nu fie consumate în cantităţi mari. Specialiştii spun că cea mai proastă combinaţie este atunci când într-o farfurie sunt şi grăsimi, dar şi carbohidraţi.

Nutriţionistul craiovean Alina Daria Macovei explică de ce grăsimile au şi ele un rol extrem de important. 

“Caloriile de care nu are nevoie organismul uman sunt stocate în nişte celule adipoase şi le folosim atunci când avem nevoie. Nu este în regulă sa renunţăm complet la grăsimi, doar trebuie să le consumăm în cantităţi reduse”, declară medicul Macovei.

Specialistul mai spune ca întâlnim grăsimi “bune” şi grăsimi “rele”, iar regula cea mai importantă pentru a avea o viaţă sănătoasă este sa evităm cât mai mult combinaţia dintre grăsimi şi carbohidraţi.

“Dacă înveţi să consumi grăsimile, chiar te pot ajuta să slăbeşti. Grăsimile bune sunt acizii graşi nesaturaţi pe care-i găsim în alimentele vegetale. Aceste grăsimi au avantajul că după ce le consumi nu mai simţi nevoia să mănânci alimente care conţin acizi graşi saturaţi nesănătoşi. Adică grăsimile rele. Acestea le întâlnim în special în carne, cârnaţi, caşcaval sau unt. Grăsimile animale bune le regăsim în iaurt şi lapte”, explică medicul craiovean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: