Colegele Luizei povestesc despre umilinţele la care le-au supus anchetatorii: „Îmi ziceau că sunt de etnie romă, de ce nu m-am măritat la 14 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegele Luizei Melencu, fata din Dioşti, judeţul Dolj, despre care Gheorghe Dincă a mărturisit că ar fi ucis-o, au fost audiate, miercuri, 16 octombrie 2019, la IPJ Dolj. Fetele au dezvăluit, revoltate, la ce întrebări au fost obligate să răspundă.

Trei dintre colegele Luizei Melencu au fost audiate, miercuri, 16 octombrie 2019, de anchetatorii DIICOT, la Craiova, la sediul IPJ Dolj. Fetele au răspuns întrebărilor anchetatorilor despre Luiza, întrebări, în bună măsură, aceleaşi cu cele primite şi în vară, când tinerele de asemenea au fost audiate în dosarul înregistrat după ce colega lor a dispărut fără urmă din Caracal, unde aştepta o maşină de ocazie cu care să ajungă la Dioşti.

Fetele le-au mărturisit jurnaliştilor că s-au simţit chiar umilite în timpul audierii, dincolo de faptul că li s-a părut ciudat că anchetatorii insistă foarte tare pe întrebări de tipul „ce haine purta Luiza? Erau de firmă?“, care s-au tot repetat.

„Era un bărbat în vârstă, chel, cu un tricou alb cu dungi albastre, cu o privire foarte dură”

Cea mai bună prietenă a Luizei, Alina Toboşaru, a detaliat discuţia avută cu procurorii, mărturisind că în cazul primei audieri s-a simţit umilită.

„O oră şi jumătate m-au ţinut în birou. M-au întrebat de mai multe ori cum era Luiza, ce fel de haine purta, dacă avea prieten, dacă a avut mai mulţi iubiţi. De cele mai multe ori m-au întrebat ce fel de haine purta. Le-am spus că era o fată bună, că învăţa bine, că nu umbla prin baruri, nu fuma. Ei iar mă întrebau aceleaşi lucruri. Nu înţeleg de ce pun întrebarile astea”, a declarat colega şi prietena Luizei.

Fata a spus că înainte de dispariţia Alexandrei, la începutul lunii Iulie, a mai fost audiată de procurorii DIICOT de la Craiova. „Şi ei m-au întrebat aceleaşi lucruri. Atunci, râzând, îmi spuneau că Luiza sigur a fugit cu un Făt Frumos. Mie îmi ziceau că sunt de etnie romă, de ce nu m-am măritat la 14 ani, aşa cum e obiceiul la noi. Le-am spus că nu-i nimic adevărat din ceea ce cred şi spun. M-am simţit umilită atunci”, a mai declarat tânara.

Alina Toboşaru a povestit şi că în luna iulie i-au fost arătate fotografii cu mai mulţi bărbaţi. „Doi din poze i-am recunoscut, era un coleg şi un fost coleg. Mai era un bătrân într-o fotografie, care semăna cu Dincă, dar nu sunt sigură că era el. Era un bărbat în vârstă, chel, cu un tricou alb cu dungi albastre, cu o privire foarte dură”, a mai declarat tânăra.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite