Cetăţeanul libanez suspectat de tentativă de acte de terrorism, reţinut. Hussein Kassem Ghzayel este medic ginecolog

Cetăţeanul libanez suspectat de tentativă de acte de terrorism, reţinut. Hussein Kassem Ghzayel este medic ginecolog

Libanezul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Craiova

Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, în vârstă de 34 de ani, suspectat de tentativă de acte de terorism, a fost reţinut de procurorii DIICOT-Craiova. Medicul ginecolog este acuzat de terrorism după ce ar fi cumpărat arme pentru facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hussein Kassem Ghzayel a absolvit Facultatae de Medicină din Craiova. Libanezul în vârstă de 34 de ani a fost medic rezident la Spitalul Judeţean din Craiova.  

Bărbatul acuzat de acte de terrorism a fost la un pas în anul 2010 să fie returnat în Liban, după ce, la data de 7 decembrie, Oficiul Român pentru Imigrări a stabilit că acesta nu mai are drept de şedere pe teritoriul României. Hussein Kassem Ghzayel a contestat hotărârea la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa i-a dat câştig de cauză la data de 14 aprilie 2011, dispunând anularea deciziei de returnare. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este suspectat de tentativă de terorism, iar împotriva unei femei care este soţia unui jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova a fost luată măsura de a nu părăsi localitatea. Aceasta este suspectată că trebuia să intermedieze traficul de pistoale de tip Glock pe filiera Italia.

Procurorii DIICOT-Craiova au defectuat ieri  şase percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, la membrii unei grupări, printre care cetăţeni libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism, după ce ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria.

Hussein Kassem Ghzayel va fi prezentat astăzi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: