Cele opt reguli pe care le respectă toate persoanele slabe, spre deosebire de cele supraponderale, astfel încât nu iau în greutate - sfaturile specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele slabe au anumite reguli pe care le respectă cu stricteţe Foto:kudika.ro
Persoanele slabe au anumite reguli pe care le respectă cu stricteţe Foto:kudika.ro

Medicii susţin că persoanele slabe gândesc altfel decât cele care au o greutate cu mult peste cea normală şi că au anumite reguli după care se ghidează. Nu ţin dietă sau regim alimentar, dar şi-au format obiceiuri alimentare sănătoase. Unul dintre aceste obiceiuri: niciodată nu sar peste micul dejun.

Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele slabe nu pun niciodată pe primul loc mâncarea în viaţa lor. Ştiu că senzaţia de foame este ceva care vine şi trece, aşa că au adoptat obiceiuri alimentare pe care le urmează cu stricteţe.

„Majoritatea persoanelor slabe preferă mâncarea de calitate şi se hrănesc întotdeauna doar cu cât au nevoie. Fac sport în mod regulat, mănâncă multe legume proaspte şi consumă 80% doar carne de pui, iar astfel reuşesc să deţină controlul asupra greutăţii. Şi-au format obiceiuri alimentare sănătoase, iar niciodată nu sar peste micul dejun care este cel mai important. Trebuie să învăţăm să fim conştienţi de conţinutul produselor pe care le consumăm, iar dacă vrem să ne menţinem greutatea trebuie să urmăm o dietă non-restrictivă“, a spus medicul craiovean Iulian Alecu.

Obiceiurile persoanelor slabe:

- Persoanele slabe nu ţin niciodată o dietă strică, însă consumă multe fructe, legume, fibre, toate aceste alimente au un volum scăzut de calorii. Întotdeauna beau 2 litri de apă pe zi.

- Persoanele care au o greutate optimă fac sport de cel puţin două ori pe săptămână. Acest lucru îi ajută să controleze greutatea, dar şi să ducă o viaţă sănătoasă.

- Persoanele slabe nu se consolează niciodată cu mâncare. Ştiu că alimente bogate în grăsimi nu calmează decât foamea, iar problemele sentimentale, financiare sau profesionale nu trec niciodată cu o farfurie care conţine multe calorii.

- Persoanele slabe se opresc din mâncat când s-au săturat. Nu suportă senzaţia de saţietate şi de cele mai multe ori nu termină mâncarea din farfurie.

 -Întotdeauna persoanele slabe au în frigider mâncare sănătoase. Încearcă să nu se înconjoare de tentaţii, însă uneori îşi oferă câte o gustare şi se bucură de câte o ciocolată.

- Întotdeauna iau micul dejun după o jumătate de oră de când s-au trezit. Corpul începe să ardă calorii decât în momentul în care primeşte mâncare dimineaţa.

- Persoanele slabe stau cu două ore mai mult în picioare decât cele care au câteva kilograme în plus şi reuşesc să ardă cu 350 de calorii mai mult. 

- Nu sar niciodată peste mese şi ştiu că în momentul în care fac acest lucru se întâmplă un fenomen: metabolismul încetineşte, iar la următoarea masă nu îşi mai dau seama cât mănâncă. Persoanele slabe mănâncă întotdeauna mese mici la o distanţă de patru ore. 

Medicii au mai precizat că majoritatea persoanele slabe nu au probleme cardiace şi nici cu colesterolul. „Alimentaţia nesănătoasă influenţează întotdeauna apariţia bolilor cardiovasculare. Trebuie să învăţăm să asociem regimul alimentar cu regimul de viaţă. Nu este indicat că consumăm murături în sare, mezeluri, vegeta, produsele fast-food şi alimente semipreparate. Sarea alimentară poate fi înlocuită cu succes cu sarea care are un conţinut scăzut de sodiu“, a precizat medicul cardiolog Mihaela Radu.


Vă mai recomandăm:

Ce mănâncă la micul dejun, prânz şi cină persoanele care sunt slabe fără să ţină dietă

Consumul de băuturi răcoritoare carbogazoase, periculos şi pentru persoanele slabe        

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite