Cel mai rapid şi gustos tort. Care sunt ingredientele şi cât este de uşor de făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO / gustoase.net
FOTO / gustoase.net

Tortul este fără coacere şi conţine două creme de ciocolată care se îmbină perfect. Nu are nevoie de însiropare, şi nici de o îndemânare aparte pentru a-l realiza.

Pentru acest tort avem nevoie în primul rând de o ciocolată de calitate superioară. Iată ingredientele necesare: 300 de grame de biscuiţi Petit Beurre simpli, 300 de grame de biscuiţi Petit Beurre cu cacao, 1 litru de lapte, 150 de grame zahăr pudră, 100 de grame amidon, 100 de grame de unt, 20 de grame cacao, 200 de grame ciocolată amăruie, 200 de grame mascarpone, 150 ml smântână pentru frişcă, 200 de grame ciocolată cu lapte.

Mai întâi tapetăm tava de tort, preferabil cu inel.

Prima cremă se prepară astfel: punem laptele într-o crăticioară şi adăugăm zahărul pudră. Lăsăm să fiarbă puţin şi luăm compoziţia de pe foc. Adăugăm amidonul, untul şi cacao şi o mai lăsăm câteva secunde pe foc. Stingem focul şi adăugăm ciocolata amăruie.

În tavă începem să aranjăm biscuiţii. Punem între unul alb şi unul cu cacao crema fierbinte şi continuăm astfel până când umplem recipientul. Restul de compoziţie rămasă se toarnă pur şi simplu peste biscuiţii umpluţi. Dăm tortul la cuptor pentru câteva ore.

Cea de-a doua cremă se prepară la fel de uşor: punem pe foc smântâna pentru frişcă şi în ea topim ciocolata cu lapte. Închidem focul, adăugăm mascarpone şi mixăm până când crema este perfect omogenă.

Îmbrăcăm cu cea de-a doua cremă tortul şi-l ornăm după bunul plac.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite