Cel mai mare spital din Oltenia a rămas fără pază. „Vizitatorii ajunseseră să facă picnic la geamurile saloanelor“

Cel mai mare spital din Oltenia a rămas fără pază. „Vizitatorii ajunseseră să facă picnic la geamurile saloanelor“

Haosul din Spitalul de Urgenţă din Craiova a determinat conducerea unităţii sanitare să rupă contractul cu firma de pază care câştigase licitaţia. „Oamenii intrau în spital când aveau chef“.

De la sfârşitul anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a asigurat paza instituţiei cu o firmă din Ialomiţa, costurile pentru siguranţa în unitatea sanitară ridicându-se la 600.000 de euro.

Conducerea Spitalului a reziliat, însă, contractul cu firma care câştigase contractul întrucât aceasta nu şi-a respectat clauzele contractuale. ”Oamenii intrau în spital când aveau chef. Oricând şi oriunde. Nu se respectau orele de vizită, iar în curtea spitalului era un adevărat haos. De când a fost acel incident cu maşina care a intrat în UPU, am încercat să impunem un regulament serios. Dar, firma de pază nu a înţeles să-şi facă treaba aşa cum ar fi trebuit. Ajuseseră anumiţi vizitatori să facă picnic la geamurile saloanelor. Veneau cu mese, scaune, pături, perne şi se instalau după bunul plac. Nu putem tolera aşa ceva”, a declarat Eugen Georgescu, managerul Spitalului Judeţean de urgenţă Craiova.
 
Reprezentanţii Spitalului Judeţean încearcă acum să angajeze o altă firmă de pază, prin procedura de achiziţie rapidă, licitaţia fiind deja deschisă. Până atunci, conducerea se bazează doar pe cele 32 de camere de supraveghere instalate în cele mai importate zone ale unităţii sanitare. 
 
 
 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: