Cel mai mare spital din Oltenia nu a avut niciodată autorizaţie ISU. „Putem oricând să ardem ca şobolanii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cvlpress.ro
FOTO cvlpress.ro

ISU Dolj, la cererea ziariştilor, a făcut publică lista cu spitalele din judeţ care nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Cele mai mari probleme sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Clădirea cu 10 etaje unde sunt  zeci de secţii, inclusiv ATI Covid, prezintă un uriaş pericol.

Situaţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este critică. Inaugurat în anul 1971, spitalul judeţean nu numai că funcţionează cu o instalaţie electrică veche, dar nici măcar nu se poate interveni întrucât structura clădirii nu permite acest lucru. 

„Acest spital, când a fost construit, nu avea în dotare aparatura care există acum. Acum totul este electric, nimic nu mai este manual aşa cum era pe vremuri. Nu trebuie să fii specialist ca să înţelegi că fiecare clipă petrecută în această clădire reprezintă un imens pericol. Putem oricând să ardem ca şobolanii şi nimeni, dar nimeni nu face nimic", ne-a spus un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Ce spune ISU Dolj despre SCJU Craiova

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are în folosinţă 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire, trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire. Un corp de clădire nu necesită aviz/autorizaţie de securitate la incendiu. Clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcţiune până în prezent modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform prevederilor legale în vigoare", precizează ISU Dolj, într-un răspuns oficial la solicitarea presei.

De asemenea, în comunicatul remis presei, ISU Dolj clarifică şi în ce situaţie se află şi celelalte spitale din judeţ. Iată în continuare informaţiile pe fiecare unitate sanitară în parte, aşa cum au fost prezentate de ISU.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare şase clădiri, cinci în municipiul Craiova şi o clădire în localitatea Melineşti, pentru care au fost emise cinci autorizaţii de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal Filantropia Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizaţia de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu. 

-Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit  lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalaţii de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu pentru care s-a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, certificând buna  funcţionare a acesteia. 

Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băileşti are în administrare şapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitării autorizaţiei de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcţiune.

Spitalul Orăşenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obţinut un aviz  de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiţii care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcţiune.

Spitalul Orăşenesc ”Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizaţii de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcţiune şi faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

Spitalul Filişanilor (Spitalul Orăşenesc Filiaşi) are în administrare şase clădiri, care de la data punerii în funcţiune nu au suferit lucrări structurale de investiţii care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu

Vă recomandăm să citiţi şi:

China şochează în lupta cu COVID-19: Imagini cu pasagerii unui avion sosit din Shanghai

Medicul-erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu noul coronavirus

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite