Cel mai mare mister în „cazul Caracal“. De ce n-au mai ajuns procurorii niciodată la Dunăre cu Gheorghe Dincă. „În acea zi, ceva s-a întâmplat. N-am înţeles ce“

Cel mai mare mister în „cazul Caracal“. De ce n-au mai ajuns procurorii niciodată la Dunăre cu Gheorghe Dincă. „În acea zi, ceva s-a întâmplat. N-am înţeles ce“

29 iulie. Dincă merge cu anchetatorii să le arate unde a aruncat trupul Luizei.

După ce a recunoscut că a comis cele două crime, timp de o săptămână Gheorghe Dincă a susţinut că ar fi aruncat trupul Luizei ”în Dunăre”. Ce au făcut anchetatorii în acel interval de timp este halucinant.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu pe data de 28 iulie. În acea zi, în jurul orei 14.00, Dincă era prezent în curtea casei sale şi asista la percheziţii. Stătuse mult timp pe o bancă unde soarele bătea cu putere.

Dincă a cerut să fie dus într-un foişor, la umbră, iar anchetatorii au acceptat. După câteva minute, a spus că vrea să vorbească, singur, cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu. Acestuia i-a mărturisit crimele prima dată şi tot lui i-a spus că acceptă să i se ia şi declaraţie. Dincă a fost dus imediat la DIICOT Craiova unde s-au consemnat mărturiile. Atunci Gheorghe Dincă a povestit că pe Luiza Melencu, după ce ar fi ucis-o, i-a băgat trupul în nişte saci şi a aruncat-o în Dunăre. 

A doua zi, pe data de 29 iulie, anchetatorii l-au urcat pe Gheorghe Dincă într-o maşină şi l-au dus să le indice exact locul unde ar fi aruncat corpul neînsufleţit al Luizei. Doar că anchetatorii n-au respectat drumul indicat de Gheorghe Dincă. Acesta le spusese la sediul DIICOT Craiova exact traseul pe care a mers, însă anchetatorii, în timp ce se deplasau spre localitatea Corabia, au schimbat drumul. 

Totodată, exact în momentul în care Dincă spunea că încearcă să-şi amintească exact locul unde a comis fapta, un incident a oprit ancheta. Doi localnici din zonă, când au văzut maşinile poliţiei, s-au năpustit asupra vehiculului în care se afla Dincă. Au deschis portiera şi au fost la un pas de a-l linşa pe bărbatul încătuşat. Cei doi au fost îndepărtaţi de poliţişti, numai că decizia anchetatorilor a fost să întrerupă acţiunea.

Maşinile s-au întors la Craiova şi de atunci nu au mai revenit în zonă niciodată.

Mai mult decât atât, în următoarea zi, primul avocat al lui Gheorghe Dincă a fost înlăturat, fără nicio explicaţie din anchetă şi înlocuit cu un alt apărător din oficiu. „În acea zi ceva s-a întâmplat. Nu i-am înţeles pe procurori. Nu i-am înţeles nici de ce au schimbat drumul, nici de ce nu au continuat cercetările în zona Corabia, deşi clientul meu încerca sa-şi amintească exact unde aruncase cadavrul. Nu am înţeles nici de ce s-au întors imediat la Craiova, după acel incident cu acei localnici, nici de ce nu s-au întors a doua zi, nici de ce din ziua următoare pe mine m-au schimbat cu un alt apărător. A fost, însă, decizia dumnealor”, a declarat la vremea respectivă Bogdan Alexandru, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

La o săptămână după aceste evenimente, Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţia şi a spus că a ars şi trupul Luizei, iar rămăţişele tinerei de 18 ani le-ar fi aruncat într-o lizieră, la câţiva kilometri de Caracal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: