Cei trei „prinţişori” care au băgat spaima în Craiova. Bătăile sângeroase ale beizadelelor Lazăr, Covei şi Răducănoiu, fii de judecători şi de prefecţi

Cei trei „prinţişori” care au băgat spaima în Craiova. Bătăile sângeroase ale beizadelelor Lazăr, Covei şi Răducănoiu, fii de judecători şi de prefecţi

De la stânga la dreapta, cele trei beizadele din Craiova: Costi Răducănoiu, Andrei Lazăr şi Iustin Covei

„Prinţişorul” Andrei Lazăr, fiu de judecătoare, a înjunghiat un tânăr în faţa Casei Studenţilor din Craiova. Cunoscut pentru comportamentul extrem de violent, care i-a adus mai multe dosare penale, dar şi o condamnare la închisoare cu suspendare, Lazăr a băgat spaima în zeci de oameni, după ce, în plină stradă, a scos o baionetă cu care şi-a tăiat victima în zona toracelui.

Ştiri pe aceeaşi temă

De-a lungul anilor, alţi doi ”prinţişori”, Iustin Covei, fiu de magistrat, şi Costi Răducănoi, fiul fostului prefect de Dolj, au făcut legea în Craiova, fiind de multe ori iertaţi atât de victimele lor, cât şi de oamenii lgii.  

Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, transferată la cerere, acum trei ani, de la Judecătoria Craiova la cea din Mangalia, a înjunghiat, duminică dimineţă, un tânăr de 35 de ani. Incidentul s-a petrecut în faţa Casei Studenţilor din Craiova, instituţie care găzduia o petrecere privată la care era incitat şi  Andrei Lazăr. După câteva ore de distracţie, fiul magistratei s-a luat la ceartă cu victim, Viorel Tudor, şi, în final, a scos o baionetă şi l-a urmărit pe bărbatul de 35 de ani prin mulţimea de oameni care se afla la eveniment. L-a înjunghiat în zona toracelui, după care s-a făcut nevăzut.

„Am văzut un tânăr care alerga cu o baionetă prin sală. De frică, m-am ascuns sub scaun. În momentul în care am părăsit locaţia, am auzit că un tânăr a fost înjunghiat. În faţa Casei Studenţilor erau patru echipaje de Poliţie şi mult sânge. Am trăit şocul vieţii mele şi nu pot să îmi revin nici în momentul de faţă“, a povestit unul dintre martorii prezenţi la eveniment.

Cercetat în stare de libertate

După ce şi-a înjunghiat şi băgat în spital victima, Andrei Lazăr (30 de ani) este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, dar şi pentru tulburarea liniştii şi ordini publice. Fiul judecătoarei nu poate fi acuzat de tetnativă de omor, spun oamenii legii, deoarece victima nu a depus, până în momentul de faţa, plângere la Poliţie împotriva agresorului. „La articolul 193 din Codul Penal, la aliniatul 5, se precizează că acţiunea penală se pune în practică la plângerea prealabilă a părţii vătămate“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Victima lui Andrei Lazăr a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu o plagă înjunghiată în zona toracelui. „Starea pacientului este stabilă, iar în câteva zile va fi externat“, a spus Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean din Craiova.

În urma răfuielii din faţa Casei Studenţilor, zeci de persoane au fost audiate. Martorii au povestit că au văzut cum victima a fost mai întâi lovită cu pumnii şi cu picioarele, după care a fost înjunghiată.

„Nu înţeleg cum a intrat cu o baionetă în incinta localului. Nu a fost verificat de absolut nimeni. Nu este normal ce s-a întâmplat. În situaţia de faţă putea să fie oricare dintre noi. Chiar nu mai eşti în siguranţă nicăieri. Evenimentul respectiv trebuia să fie unul aparte, dar s-a transformat într-un coşmar pentru toată lumea“, a declarat unul dintre martori.

Răfuieli cu sabia în mână

Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, este catalogat ca o beizadea de bani gata. De-a lungul timpului, acesta a fost implicat în numeroase scandaluri stradale. Pe 27 martie 2007, acesta l-a tăiat cu sabia pe un bărbat din Craiova la ambele mâini. Andrei Lazăr a fost pe punctul de a lovi victima cu maşina, iar în momentul în care a fost luat peste picior a ripostat. Un an mai târziu, a lovit în cap, cu o cheie tubular, un şofer într-o benzinărie. Dosarul a fost imediat închis, după împăcarea părţilor. În februarie 2008, acelaşi Andrei Lazăr a fost implicat într-un noul scandal în faţa Curţii de Apel Craiova.

De data asta, tot în urma unei răfuieli, a ajuns la spital cu o plagă tăiată la picior şi una la umăr. În 2010, fiul judecătoarei a fost erou într-un nou scandal care a avut loc într-un bar din Craiova. Anchetatorii au decis să îl cerceteze în stare de libertate, însă două luni mai târziu a fost acuzat de lovire şi ate violenţe. Dosarul a ajuns pe masa magistraţilor şi, în anul 2014, beizadeaua a fost condamnată la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Iustin Covei, fiu de magistrate, a băgat spaima în craioveni
Iustin Covei este un alt fiu de judecător din Craiova care, de-a lungul timpului, a fost implicat în diverse scandaluri. Din 2004 şi până în 2008, a avut nu mai puţin de zece dosare penale, însă de fiecare dată a scăpat basma curată. Din cauza scandalurilor în care a fost implicat, Iustin Covei a primit titulatura de beizadeaua Craiovei. În 2009, a fost arestat pentru infracţiuni informatice, ca urmare a unui dosar instrumentat de procurorii DIICOT. Fiul judecătorului Marin Covei a fost filmat în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat situat chiar lângă sediul Poliţiei din Capitală. A fost condamnat, în anul 2015, la şase ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni informatice.

Fiul fostului prefect a făcut legea în oraş
Costi şi Alina Răducănoiu, copiii fostului prefect de Dolj, au făcut ani la rând legea în oraş. Beizadelele, împreună cu alţi prieteni au snopit în bătaie doi tineri, în anul 1996. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Craiova cu numeroase leziuni. Agresorii au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la 4 ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel le-a redus pedeapsa la doi ani de închisoare. Costi şi Alina Răducănoiu au beneficiat ulterior de o graţiere. Un an mai târziu, în 1997, au intrat din nou în vizorul oamenilor legii, când au bătut un poliţist care a încercat să îi legitimize.

Costi Răducănoiu s-a ales cu un alt dosar penal, în anul 1998, pentru vătămare coprorală gravă. Pe data de 1 ianuarie, într-un bar din Craiova, şi-a bătut  unul dintre cei mai buni prieteni. Şerban Mircea Dragoş, zis „Atomel“, a fost internat la Spitalul Judeţean, având diagnosticul de fractură nazală, traumatism cranio-facial cu contuzii ale pleoapelor şi plăgi la ambii ochi. Un alt scandal în care a fost implicat fiul fostului prefect de Dolj a avut loc la Predeal. Costi Răducănoiu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a bătut un bucureştean şi i-a distrus autoturismul. Printre „peripeţiile” lui, Costi Răducănoiu a mai bifat şi un dosar la Rutieră, după ce a fost prins băut la volan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: