Cei mai controversaţi judecători din Craiova au cerut să fie eliberaţi condiţionat. Au fost condamnaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Cei mai controversaţi judecători din Craiova au cerut să fie eliberaţi condiţionat. Au fost condamnaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu au fost condamnaţi la închisoare cu executare

Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu au fost condamnaţi la câte patru ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Foştii judecători din cadrul Tribunalului Dolj  au cerut să fie eliberaţi condiţionat din închisoare.

Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel au luat mită de la trei persoane arestate pentru a dispune eliberarea acestora şi pentru a da o sentinţă mai blândă. Foştii judecători din cadrul Tribunalului Dolj au fost arestaţi pentru luare de mită şi traffic de infulenţă, iar anul trecut în luna ianuarie au fost condamnaţi la câte patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.  

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare şi doi avocaţi din Craiova. Octaviam Ciucă a fost primit 2 ani de închisoare cu executare, iar Ion Militaru a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Bogdan Diaconescu este acuzat că a luat suma de 15.000 de euro pentru a dispune ca trei persoane arestate, să fie eliberate sub control judiciar. Judecătorul trebuie să dea o sentinţă mai blândă în schimbul banilor. Laurenţiu Anghel a fost cel care a jucat rolul intermediarului dintre avocaţii celor trei arestaţi care au plătit suma de 45,000 de euro şi judecătorul Diaconescu.

Laurenţiu Anghel a mai povestit că a fost prieten cu judecătorul Bogdan Diaconescu până la un punct. „Amândoi am dorit să ocupăm funcţia de preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Dolj. Până în anul 2009 ne-am înţeles destul de bine, însă relaţia noastră a luat o altă întorsătură în momentul în care amândoi ne-am anunţat candidatura pentru postul de şef al Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Dolj“, a povestit în faţa instanţei în luna mai  judecătorul Anghel.

Procurorii DNA au găsit găsit ascunşi la saltea suma de 20.000 de euro în locuinţa judecătorului Laurenţiu Anghel.

Vor să scape de închisoare

Judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu au cerut să fie eliberaţi din închisoare condiţionat, însă ambele cereri au fost respinse de instanţe.  

Bogdan Diaconescu a decis în decembrie 2008 că medicul timişorean poate fi cercetat în continuare în stare de libertate şi nu prezintă pericol social. Adrian Cocoană a ucis a ucis un tânăr pe trotuar cu bolidul său, un Ferrari.

Ambii judecători condamnaţi pentru luare de mită şi trafic de infulenţă sunt cunoscuţi pentru sentinţele controversate pe care le-au  dat. Printre persoanele favorizate se numără Leo de la Strehaia, Ionuţ Cristian Dinu, fiul poliţistului Dinu, membrii clanului Pară.
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: