Cea mai „deşteaptă“ prăjitură. Desertul fin şi gustos care se prepară aproape singur

Cea mai „deşteaptă“ prăjitură. Desertul fin şi gustos care se prepară aproape singur

Prăjitura "Deşteapta" şi-a câştigat acest nume pentru că îşi face singură treaba în cuptor. Noi punem în tavă o cremă lichidă şi scoatem după aproximativ o oră o prăjitură în trei straturi, şi cu blat, dar şi o cremă fină şi gustoasă. Este o prăjitură care se pregăteşte rapid, dar care trebuie obligatoriu servită după câteva ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a pregăti această prăjitură nu vă trebuie decât câteva minute. Iată reţeta:

Ingrediente

250 de grame de zahăr (preferabil pudră), 9 ouă, 200 de grame unt topit,  200 de grame de făină, esenţă de vanilie, 1-2 pliculeţe zahăr vanilat şi 1 litru de lapte.

Mai întâi separăm ouăle.

Zahărul îl mixăm foarte bine cu cele 9 gălbenuşuri. Adăugăm apoi untul topit şi răcit. Se mai mixează încă puţin, se trece pe viteză mai mică şi se adaugă făina "în ploaie", urmată de lapte, esenţă şi zahărul vanilat. Spre final, mărim viteza mixerului. Batem bine albuşurile.

Apoi, cu o spatulă luăm, pe rând, câte o lingură din crema de albuşuri şi o încorporăm uşor în compoziţia pregătită anterior. Atenţie! Nu trebuie să amestecaţi foarte bine cele două creme, trebuie doar albuşurile să le încorporaţi uşor, cu mişcări circulare în compoziţia respectivă.

Turnăm amestecul lichid într-o tavă. Prăjitura trebuie să stea la cuptor circa o oră, poate si mai bine, în funcţie de cuptorul pe care-l aveţi acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: