Ce trebuie să ştim pentru a avea un bebeluş sănătos. Sfaturile care-i ajută pe părinţi să rămână calmi în situaţii critice

Ce trebuie să ştim pentru a avea un bebeluş sănătos. Sfaturile care-i ajută pe părinţi să rămână calmi în situaţii critice

Naşterea trebuie să fie un motiv de bucurie pentru părinţi, însă unii ajung să se teamă pentru siguranţa bebeluşului şi pun sub semnul întrebării fiecare decizie luată. Medicii susţin că, în momentul în care vom învăţa să respectăm anumite reguli, vom avea un copil perfect sănătos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din ziua în care bebeluşul este adus pe lume unii părinţii încep să îşi pună o serie de întrebări cu privire la creşterea acestuia. În momentul în care nu au un răspuns sigur există posibilitatea să apară panica.

Părinţii nu ştiu dacă copilul trebuie înfăşat foarte strâns pentru a putea să îi protejeze coloana sau trebuie să îi lase spaţiu pentru a se putea mişca în voie. Cum părerile în acest caz sunt împărţite ajung să pună sub semnul întrebării fiecare această decizie.

„Înfăşarea strânsă în primul rând o să determine o poziţie nefirească pentru bebeşuş, dar mai ales pentru articulaţia şoldului. Copilul încă din primele zile ale vieţii are nevoie de mişcare, iar acest lucru nu îi oferă această posbilitate. O înfăşare necorespunzătoare poate să îi împiedice dezvoltarea normală a copilului, iar astfel pot apărea probleme de sănătate încă de la naştere. Părinţii aleg să se panicheze în loc să întrebe un specialist, iar astfel ar rezolva mult mai repede problema“, a precizat Aurelia Nedelcu, medic ginecolog.

Ce sfaturi trebuie să urmăm pentru a avea un bebeluş sănătos:

- Premergătorul poate afecta bebeluşul şi poate întârzia mersul. Copilul va avea tendinţa de a merge pe vârfuri, iar acest lucru poate determina o retracţie de tendon ahilean sau strâmbarea picioruşelor.  

- Este important ca bebeluşul să meargă în patru labe înainte de a face primii paşi, iar acest lucru îl poate ajuta să obţină un tonus musucular mai bun.

- Bebeluşii trebuie să meargă pentru prima dată în picioarele goale.

- Piciorul spre interior sau exterior ne indică faptul că bebeluşul are o problemă şi este indicat să mergem imediat la un medic de specialitate.

Medicii mai spun că în momentul în care o femeie rămână însărcinată trebuie să se odihnească suficient, să renunţe la alcool şi tutun, iar pe lângă consumarea acidului folic este indicat să meargă la medic pentru un set de analize complet.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările