Ce trebuie să folosim pentru a avea o piele frumoasă iarna: creme de protecţie, consumul de lichide, alimentaţia

Ce trebuie să folosim pentru a avea o piele frumoasă iarna: creme de protecţie, consumul de lichide, alimentaţia

Este indicat să folosim o cremă hidratantă pe timpul iernii Foto: sanatate.ro

Pielea trebuie să fie hidratată corespunzător şi în timpul iernii, iar cel mai important lucru este să folosim creme fotoprotectoare şi să evităm să purtăm şosete umede, care pot produce iritaţii, eczeme sau fisuri. Medicii dermatologi au mai precizat că senzaţia de uscăciune apare de fiecare dată când intrăm într-o încăpere încălzită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii dermatologi au precizat că iarna este indicat să folosim o cremă hidratantă cu o consistenţă mai grasă şi care să fie pe bază de ulei. Pielea, dacă nu este tratată corepsunzător, poate avea de suferit şi pot apărea iritaţii, eczeme sau fisuri.

„Este indicat ca măcar odată pe an să mergem la un medic specialist care ne poate oferi sfaturi despre ce tip de ten avem, dar şi ce produse de îngrijire trebuie să folosim în fiecare anotimp. Cremele de protecţie solară nu trebuiesc folosite doar vara, dar şi în timpul iernii, pentru că razele soarelui, în combinaţie cu cele reflectate de zăpadă, pot afecta destul de serios pielea. Este bine să folosim o cremă fotoprotectoare la nivelul feţei şi a mâinilor, iar astfel problmele pot dispărea în cel mai scurt timp“, a spus medicul dermatolog Lucian Stancu.
 
Fără loţiuni care conţin alcool
 
Specialiştii au mai precizat că aerul uscat dintr-o încăpere ne poate afecta serios pielea, însă este indicat ca în fiecare încăpere să existe umidificator sau vaporizator pentru creşterea umidităţii aerului. „Pentru o piele hidratată este indicat să folosim doi litri de apă pe zi şi să evităm loţiunile tonice care conţin alcool. Nu este indicat să folosim băile fierbinţi imediat după ce am venit iarna de afară. Apa caldă distruge stratul protector de lipide de la nivelul pielii, iar astfel disparea hidratarea, iar pielea devine uscată“, a mai precizat medicul dermatolog.
 
O alimentaţie bogată în suplimente vitaminice, dar şi o dietă echilibrată, ne poate ajuta să avem o piele hidratată în timpul iernii. Este indicat să consumăm peşte de cel puţin două ori pe săpătămână, dar şi legume şi fructe, iar meniul nostru să fie unul sănătos.                   
 
    
 
citeste totul despre: